Râmnicu Vâlcea: Cei mai matinali oameni care fac jogging pe aleile Parcului Zăvoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Cei mai matinali oameni care fac jogging pe aleile Parcului Zăvoi
Râmnicu Vâlcea: Cei mai matinali oameni care fac jogging pe aleile Parcului Zăvoi

20 de oameni fac jogging ca să-şi menţină tonusul, mobilitatea şi capacitatea de efort. Printre ei sunt oameni de profesii diverse: jurnalişti, profesori, foşti ofiţeri, funcţionari publici. Unii dintre „alergători” vin cu băţul în mână ca să se apere de câini.

Când abia se crăpase de ziuă, în parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea primele care şi-au făcut apariţia şi au pornit la alergat pe alei au fost două femei... jurnaliste. Marielena Popa (47 ani) , ziaristă la Indiscret de Oltenia şi Aura Constantinov (41 ani) director general la Tv VL 1. După câteva ture, le rog să se oprească pentru câteva minute, să-şi tragă răsuflarea, şi să-mi spună câteva cuvinte. „Am început să alerg împreună cu Aura în urmă cu cinci luni. Vreau să dau caloriile jos, mai ales că eu mănânc zilnic fructe cu o poftă extraordinară. De la dude de pe jos, iar dacă mă urci într-un zarzăr, nu mă cobor decât după ce n-au mai rămas în copac decât crengile şi frunzele. Dacă-aş putea, aş savura şi doi pepeni deodată”, spune Marielen. Colegei ei, Aura, îi plac dulciurile, în special îngheţata şi ca să nu se.... depună, aleargă. „Aici ne încărcăm plămânii cu aer curat. Când terminăm de alergan, avem doi copaci pe care-i luăm în braţe, fiecare luând energie de la natură”, spune Aura, cele două ziariste continuându-şi pasul alergător să ajungă repede la copacii dătători de vitaliate.

Cu băţul anti-câini, pe aleile parcului

Tot pe aleii, alte două doamne mergând... la pas, apăsat, fac şi ele parte din categoria „matinalelor”. Am înţeles că lucrează la Primăria Râmnicului şi încerc să leg un dialog. Refuzul este unul politicos dar... categoric. „Nu avem ce vorbi, ne vedem de drumul nostru”, spune una dintre ele. La câteva minute, o altă domnă, cu un băţ în mână, merge la pas voios. O întreb ce face cu băţul, şi răspunde prompt: „Mă apăr de câinii din zonă, nu vedeţi cum am ajuns să-mi fie frică de lătrătoare”. Încerc să-i fac o poză, dar femeia, în vârstă de 64 de ani, aruncă băţul cât cuprinde. „Asta să nu faceţi, că mă vede lumea. Eu am fost profesor de istorie şi acum locuiesc aici în cartier. De trei luni mă trezesc la ora 6,30 şi vin să fac mişcare”. Fost ofiţer de armată, acum pensionar, Dumitru Mandrea, se trezeşte la aceeaşi oră, 6,30 şi vine în Parcul Zăvoi. „Zilnic vin şi merg câte patru kilometri. De aici, din parc, mă opresc direct la piaţă, la cumpărături”, spune cu şarm şi multă dezimvoltură bărbatul. Despre „matinalii”din Parcul Zăvoi, paznicul uneia dintre societăţi, Nicolae Toma (53 ani) ne-a spus: „Zilnic, începând cu ora 6,30, pe aleile Parcului din Zăvoi fie aleargă, fie merg la pas vioi cam 20 de persoane. În general sunt oameni trecuţi de 40 de ani. E atât de frumos şi atât de multă linişte. Iar veveriţele prin copaci fac un spectacol extraordinar. Ştiţi, acum câteva zile am fost supărat când am observat pisica aceea neagră că era în gură cu un pui de veveriţă”, ne spune omul regretând că terasa pe care o păzea pe timp de noapte îşi va închide cât de curând porţile, odată cu venirea toamnei.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite