Râmnicu Vâlcea: A fost sărbătorită Ziua Parcului Naţional Buila-Vânturariţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea:  A fost sărbătorită Ziua Parcului Naţional Buila-Vânturariţa
Râmnicu Vâlcea: A fost sărbătorită Ziua Parcului Naţional Buila-Vânturariţa

     40 de fotografii care surprind imagini din Parcul Naţional Buila –Vânturariţa, realizate de copiii care au participat la proiectele de supravieţuire din această vară, au fost expuse, sâmbătă, la Costeştie, la prima aniversare a rezervaţiei naturale. 

      Peste 100 de copii şi localnici din comuna Costeşti au participat, sâmbătă, la Ziua Parcului Naţional Buila-Vânturariţa. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Kogayon şi Administraţia Parcului Naţional Buila-Vânturariţa la Şcoala Generală Ferigile din Costeşti. Manifestările au început cu un vernisaj foto „Ranger Junior al Parcului Naţional Buila –Vânturariţa”. „E pentru prima dată când e sărbătorită ziua parcului. Sunt imagini din rezervaţie făcute de copiii care au participat în această vară la taberele Ranger Junior- prieteni ai parcului. În această vară  au participat la taberele de supravieţuire organizate în parc peste 1.200 de copii din Vâlcea, Bucureşti, Iaşi, Timişoara şi Piteşti. Rangerii au făcut şi poze în rezervaţie. Din ele am ales 40 de imagini pe care le-am expus astăzi”, a declarat Florin Stoican, preşedintele Asociaţiei Kogayon. După deschiderea expoziţiei au fost premiaţi 50 de copii din zona Costeşti care au fost în tabără. Fiecare a primit câte un pachet „ranger” care a conţinut : o pălărie, o insignă, o broşură şi o eşarfă.

  A fost mimată o lecţie de supravieţuire


   Expoziţia de fotografie a fost proiectată cu un videoproiector pe un zid al unităţii de învăţământ Ferigile. Ziua parcului s-a încheiat cu mimarea unei lecţii de supravieţuire. Mai mulţi rangeri şi-au montat corturile în parcul şcolii Ferigile. „Am arătat cum se montează un cort, cum trebuie să te orientezi pe munte, cum se aprinde un foc şi care sunt semnele după care putem cunoaşte cum e vremea pe munte”, a declarat Ion Şurlin, ranger din Coşteşti. Copiii care au fost în tabără, vara aceasta, au amenajat şi un traseu educativ, în parc. Acesta cuprinde un foişor educativ cu punct de informare construit în locul unde sunt organizate cele mai multe tabere, cu 10 panouri informative despre parc, faună şi floră.  Nouă panouri sunt amplasate în principalele puncte de interes de pe traseu. „Încercăm să atragem în vara lui 2010 mai mulţi tineri la acţiunile pe care le organizăm în parc. Încercăm să le insuflăm copiilor să respecte natura”, a precizat Stoican.

CIFRĂ: Este cem mai mic parc naţional din România, cu o suprafaţă de 4.186 de hectare. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite