Râmnicu Vâlcea: Parcări cu ecuson în toate cartierele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcarea pilot din zona Zăvoi
Parcarea pilot din zona Zăvoi

Asociaţiile de proprietari au liber să ceară instituirea parcărilor de reşedinţă. În zonele special amenajate se va intra numai cu tichet de locatar. Edilii spun că modelul parcării din zona centrală funcţionează foarte bine

Începând de astăzi, Asociaţiile de Proprietari din Râmnicu Vâlcea pot solicita primăriei instituirea sistemului de de parcare rezidenţială după modelul celei din zonca centrală a municipiului. Consilierii Locali au aprobat această decizie în şedinţa extraordinară de astăzi, iar preşedinţii asociaţiilor îşi pot trimite solicitările la primărie. „Am luat această decizie deoarece am primit la primărie o sumedenie de cereri în acest sens. Au venit cetăţeni din Ostroveni, Nord şi din Zona Traian care ne-au cerut să le facem parcări rezidenţiale", explică Romeo Rădulescu, primarul interimar al Râmnicului. El mai spune că stabilirea caracterului de parcare rezidenţială se va face numai la solicitarea asociaţiilor de proprietari, iar cererile trebuie să îndeplinească mai multe condiţii. „Cel mai important este ca zona să fie delimitată exact din punct de vedere urbanistic, iar toate asociaţiile de proprietari care folosesc spaţiul trebuie să fie de acord cu acest lucru", explică primarul interimar.


Organizare pe modelul Zăvoi


Acum un an edilii au pus la punct un model pilot de parcare rezidenţială în zona asociaţiei de proprietari Zăvoi. Acesta este şi modelul pentru celelalte parcări ce vor fi realizate în celelalte cartiere ale oraşului. „Este un proiect care a mers foarte bine, locatarii din centru fiind mulţumiţi", completează interimarul Rădulescu. El mai spune că pentru a avea acces în parcarea de reşedinţă se va folosi un ecuson de reşedinţă eliberat de către primărie. „Mi se pare normal să putem parca în faţa blocului noi cei care locuim aici şi nu alţii veniţi cu treburi prin oraş. Chiar mă întrebam când se va institui acest sistem în celelalte cartiere", spune Marian Dinescu, un locatar din Ostroveni. Primăria aşteaptă începând de azi solicitările asociaţiilor de proprietari.


Au venit cetăţeni din Ostroveni, Nord şi din Zona Traian care ne-au cerut să le facem parcări rezidenţiale", Romeo Rădulescu, primar interimar.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite