Râmnicu Vâlcea: Sute de oameni vizitează zilnic „Paradisul” de la Salina Ocnele Mari (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe o suprafaţă de 10.000 m.p. vizitatorii pot avea cele mai frumoase suprize. De la magazinul de suveniruri sau locul în care pot servi un ceai sau un vin fiert, la saloane de servire a mesei într-un mod rustic, până la spaţiile amenajate pentru copii sau bisericuţa din sare.

Sute de oameni vin zilnic la Ocnele Mari să viziteze Salina. După ce îşi cumpără biletul de intrare, se urcă în microbuzele Societăţii Naţionale a Sării şi drum de câţiva kilometri pătrund în galeriile unde cu ani în urmă se extrăgea sarea în stare solidă. Aici, atât pe cei mici sau pe cei mari, îi aşteaptă un univers cu totul aparte! „În Salina de la Ocnele Mari mă simt ca într-o... prăjitură. Pereţii parcă sunt straturile de blat”, spunea cu umor ing. Izabela Georgescu, de la Societatea Naţională a Sării. Locul pare inspirat dintr-o poveste, iar pentru mulţi dintre cunoscători aerosolii din interior sunt sănătate curată.

image



Sărurile cu diverse arome sunt la mare căutare

„Noi am văzut informaţia aseară pe Internet şi azi am venit aici din Bucureşti şi nu regretăm”
, spune Ion Beltea care juca rumy cu soţia şi prietenii. În magazinul de suveniruri, produsele de sare sunt la mare căutare. Sărurile de baie cu extracte de plante, sărurile cu arome dar şi... veioza din sare. Din pereţii de sare muzica blândă a lui Julio Iglesias se întrepătrunde cu larma sutelor de copii care se joacă în gropile cu sare, se dau în leagăne sau conduc maşinuţe pe poligoane special amenajate şi unde nu lipsesc semnele de circulaţie. Tinerii se destind pe ternenurile de sport, sau la mesele de ping-pong. „Ne simţim atât de bine în acest labirint de 10.000 de m.p. că sigur vom mai veni”, spunea familia Dan şi Daniela Băiaşu, din Râmnicu Vâlcea.

image
image


O fărâmă de fericire subterană

În bisericuţa construită tot în sare, Dumnezeu pare să fii pogorât la slujba de duminică ţinută de preotul satului. „La bisericuţă vin nu numai turişti, dar şi localnici, slujbele fiind oficiate de preotul satului”, spune ing. Georgescu. Chiar şi echipa de fotbal Gloria Bistriţa, prin medicul ei, a lăsat amintiri scriind impresiile în cartea pusă la dispoziţia tututor vizitatorilor şi care este... doldora de însemnări la superlativ. Tinerii îşi petrec timpul jucând ping-pong, fotbal sau baschet pe suprafeţele special amenajate. Salina se vizitează de miercuri până duminică, între orele 10-18. „Lumea de sare este una mirifică unde oameni de toată vârstele descoperim o fărâmă de fericire”, scria un anonim în cartea de însemnări pusă la dispoziţia sutelor de vizitatori care îi trec pragul.

image

    

image
Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite