Râmnicu Vâlcea: Oltchim se pregăteşte să preia Arpechim în următoarele zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Activitatea pe platforma chimică ar putea fi reluată la capacitate maximă
Activitatea pe platforma chimică ar putea fi reluată la capacitate maximă

Conducerea colosului industrial este în tratative avansate cu Petrom pentru preluarea activităţii de petrochimie de la Piteşti. Viitorul combinatului de la Râmnicu Vâlcea depinde de această tranzacţie. Comisia Europeană a aprobat garanţia de stat acordată prin intermediu Eximbank în urmă cu o săptămână.

Petrochimia de la Arpechim Piteşti ar putea fi preluată în doar câteva zile de către combinatul chimic Oltchim din Râmnicu Vâlcea. Constantin Roibu, managerul acestei societăţi spune că negocierile cu grupul Petrom sunt în ultimele stadii. "Precizăm că suntem în tratative avansate cu Petrom pentru preluarea activităţii de petrochimie. Contractul de preluare se va semna după aprobarea tranzacţiei în Consiuliul de Supraveghere Petrom", a declarat Roibu. Data semnării nu este deocamdată ştiută, însă cei din conducerea Oltchim spun că o vor face publică în timp util. Creditul garantat de stat pentru această preluare este în valoare totală de 62 de milioane de euro.

Preluarea Arpechim este vitală pentru combinatul Chimic din Râmnicu Vâlcea. Oltchim depinde de materia primă produsă la Piteşti, iar închiderea instalaţiilor de petrochimie de acolo a redus activitatea platformei chimice la 30% din capacitatea totală de producţie.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite