Râmnicu Vâlcea: Oltchim porneşte prima instalaţie de la Arpechim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În câteva zile vor începe şi livrările de materie primă pentru combinatul vâlcean. Investiţiile în furnizorul de la Piteşti de abia acum dau roade. În scurt timp Oltchim va funcţiona la capacitate maximă.

Anunţul a fost făcut azi de către managerul Constantin Roibu. Acesta a arătat că prima instalaţie va pornii la sfârşitul lunii mai, după ce, începând cu 19 mai, s-au pus în funcţiune rampele de descărcare ale materiei prime şi sistemul de faclă din cadrul Complexului Petrochimic din Piteşti. Instalaţia, ce va fi pornită la capacitate în apropierea datei de 26 mai, va produce 56.0000 de de tone de propilenă şi propan pe an, materii prime în procesul de producţie al combinatului chimic de la Râmnicu Vâlcea. „ Prin punerea în funcţiune a acestei instalaţii vor reuşi să securizăm o parte din alimentarea cu materii prime. Acesta este doar un prim pas către repornirea întregii divizii de Petrochimie", explică managerul Oltchim. Punerea în funcţiune a acestei instalaţii se va face odată cu sărbătorirea a 45 de ani de existenţă a combinatelor Oltchim şi Arpechim. Cele două unităţi industriale au fost înfiinţate la aceeaşi dată - 26 mai 1966.


Funcţionare la capacitate, locuri de muncă sigure

Odată cu repornirea instalaţiilor de la Piteşti, cei 3000 de muncitori ai Oltchim pot spera că îşi pot menţine locurile de muncă. „Integrarea Oltchim cu sursele de materii prime este esenţială pentru dezvoltarea acestui combinat şi păstrarea locurilor de muncă. Combinatul este un gigant industrial care înghite anual sute de mii de tone de materii prime ce trebuie securizate pentru funcţionare fără întreruperi şi reducerea costurilor", mai spune Roibu. Oltchim a investit până în prezent 3,8 milioane de euro în retehnologizarea şi reparaţii la instalaţiile de petrochimie de la Arpechim, în condiţiile în care, la momentul achiziţiei, toată divizia cumpărată de la Petrom a costat 13 milioane de euro.


Produce pentru export

Potrivit Forbes Oltchim exportă 80% in producţie în UE, Europa de Est, Turcia, Orientul Mijlociu şi Africa. În primul trimestru al acestui an, compania şi-a redus pierderile de 20 de ori comparativ cu acelaşi interval al anului trecut, până la 2,65 milioane de lei. În acelaşi timp, cifra de afaceri a fost de 465 de milioane de lei.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite