Râmnicu Vâlcea: Oltchim plăteşte salariile integral după pornirea Arpechim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lipsa de activitate în secţiile combinatului a dus la întârzieri salariale pe platforma chimică. Conducerea spune că plata întârziată a salariilor e compromisul făcut pentru a nu disponibiliza angajaţi. Repornirea pirolizei este condiţionată de un credit ce trebuie obţinut de la Eximbank.

Salariile celor aproximativ 3000 de angajaţi ai Oltchim vor fi plătite integral şi la timp în momentul în care instalaţia de piroliză de la Arpechim va fi pornită şi va furniza materie primă pentru combinat, susţine conducerea societăţii din Râmnicu Vâlcea. „Salariile s-au acordat în fiecare lună. Este adevărat că avem o întârziere medie de două săptămân, iar acest lucru se întâmplă de aprocimativ cinci luni. Noi sperăm să ajungem cu plăţile la zi în cel mai scurt timp", arată Constantin Roibu, managerul Oltchim. Potrivit datelor furnizate de către societatea din Râmnic, cheltuielile cu salariile se ridică la aproximativ 10 milioane de lei în fiecare lună. Conducerea Oltchim afirmă că s-a preferat menţinerea numărului actual de angajaţi şi întârzierea salariilor decât disponibilizări masive.


Credit de la Eximbank în aşteptare


Pentru a putea porni operaţiunile la instalaţia de Piroliză de la Piteşti, Oltchim are nevoie de aprobarea unui credit de 60 de milioane de euro pe care l-a contractat de la Eximbank. Managementul combinatului chimic susţine că procedura este îngreunată din cauza plângerilor formulate de acţionarul minoritar PCC SE la Comisia Europeană. „Un aviz negativ ar însemna ca Oltchim să nu mai poată primi alte credite bancare", spune managerul Oltchim. De cealaltă parte, angajaţii Oltchim speră ca situaţia să se rezolve cât mai rapid. „Salariile vin întradevăr cu întârziere dar ni s-a promis că intra în producţie normală de luna viitoare. Sper să se intâmple acest lucru şi combinatul să nu se închidă", spune Marius Mircea, angajat în una din secţiile Oltchim.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite