Râmnicu Vâlcea: Olimpicii de la Lahovari vor să înveţe geografia pe muzică rock

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Olimpicii de la Lahovari vor să înveţe geografia pe muzică rock
Râmnicu Vâlcea: Olimpicii de la Lahovari vor să înveţe geografia pe muzică rock

Toţi cei cinci elevi pregătiţi de profesorul Liviu Tudor s-au clasat pe primele locuri la faza judeţeană.

Profesorul spune că a pus muzică elenă elevilor atunci când a predat lecţii despre Grecia şi că dorinţa adolescenţilor săi este o provocare.
Cinci adolescenţi de la Colegiul Alexandru Lahovari, elevi acum în clasa a X-a, s-au clasat, anul acesta pe primele locuri la Olimpiada de Geografie, faza judeţeană, dintr-un total de 30 de concurenţi din judeţ. Dintre ei, Gabriela Marica a mers la faza naţională, unde a obţinut menţiune, regulile fiind că elevul care obţine cel mai bun puctaj pe judeţ, promovează la etapa naţională. Cei cinci vor să egaleze performanţele unei alte colege de-a lor, mai mare cu un an, Cătălina Jugrăvescu, care, anul acesta a obţinut, tot la geografie, locul I pe ţară şi tot locul I la olimpiada internaţională, eleva fiind pregătită de acelaşi profesor Liviu Tudor. „Eu aş vrea să învăţăm geografie pe acordurile muzicii rock” , a spus Cătălina Geană, din grupul celor cinci.


Britney Spears, muza geografiei


Rockul nu este însă muzica unanim acceptată în grup. „Eu aş vrea să facem orele de geografie pe muzica Madonnei, Britney Spears sau Michael Jackson” este de părere Diana Mătuşa. O luptătoare „mereu în formă”, aşa cum se autodefineşte, Gabriela Marica, portarul echipei de handbal CS Chimia, afirmă; „Cătălina este un model, iar asta mă facem să lupt ca să fiu foarte bună”. În echipa de elevi geografi, Andrei Enescu este conciliat şi tolerant! „Pentru mine propunerea fetelor este binevenită. Lecţiile domnului profesor sunt de viaţă”, spune  „logicianul”  echipei. Profesorul Liviu Tudor afirmă că orele de geografie pe muzică rock sunt o provocare de care va ţine seama. „Până acum le-am predat lecţii pe muzică gresească sau bulgărească, iar în excursii îi întreb pe copii de formele de relief şi rocile din zonele vizitate”.


Voie bună şi studiu în acelaşi timp


Pasiunea pentru Geografie a fost insuflată şi de stilul de a preda al profesorului Liviu Tudor. Pe lângă lecţiile de pedagogie, mult gustate sunt lecţiile de viaţă care derivă din studiul acestei ştiinţe. În excursii şi drumeţii, elevilor li se verifică bagajul de cunoştiinţe acumulat, iar voia bună este starea de spirit ce caracterizează grupul. Până acum elevii pasionaţi de geografie de la Colegiul Naţional Lahovari au făcut excursii în Grecia, Bulgaria, dar au văzut şi studiat Munţii Apuseni şi zona Banatul. Pe lângă studiu, şotiile liceenilor au făcut parte din  program de distracţie.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite