Râmnicu Vâlcea O treime din angajaţii Casei de Asigurări de Sănătate, în pericol să-şi piardă slujba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rodica Mărginean, şefa CAS
Rodica Mărginean, şefa CAS

Ordinul în urma căruia se anunţă disponibilizările a venit de la Minister în urmă cu câteva zile. La Casa de Asigurări de Sănătate lucrează 68 de personae, iar o parte din aceştia riscă să rămănă fără serviciu până la sfârşitul anului.

Zile negre pentru cadrele medicale şi funcţionarii care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Vâlcea. Oamenii au aflat în urmă cu câteva zile că în instituţie se vor face disponibilizări, iar o treime dintre ei vor fi nevoiţi să îşi găsescă un alt job. „ Am primit un document care prevede ca, până la sfârşitul lunii decembrie 2010 să se facă reduceri de personal. În prezent, în cadrul Casei suntem 68 de angajati", a declarat economistul Rodica Mărginean, preşedinta CAS Vâlcea. Deocamdată, nu se ştiu funcţiile care vor dispărea şi nici persoanele care vor fi puse pe liber.


Nesiguranţă şi teroare printre angajaţi


Angajaţii Casei de Asigurări trăiesc în teroare şi se feresc să facă declaraţii sau presupuneri care le-ar putea afecta ulterior stabilitatea jobului în cadrul instituţiei. Neoficial, în jur de 20 de persoane ar putea să îşi piardă locul de muncă în perioada următoare. „Ne supunem, însă, cerinţelor de la Bucureşti, dar ne va fi foarte greu şi dacă se dau cinci persoane afară. Disponibilizările se fac în fiecare judeţ, în funcţie de numărul de locuitori, de mărimea CAS-ului, dar şi de contractele semnate", completează Rodica Mărginean. În judeţul Vâlcea sunt 410.000 de locuitori, dintre care 333.000 sunt asiguraţi, iar CAS-ul are 400 de contracte semnate. În aceste zile, la nivelul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate va avea loc adunarea Consiliului de Administraţie, unde se va stabili exact numărul persoanelor ce vor fi disponibilizate la nivelul fiecărui judeţ.

Am primit un document care prevede ca, până la sfârşitul lunii decembrie să se reducă personalul", Rodica Mărginean, preşedinte CAS.

Dispozitivele medicale, căutate de vâlceni

În lipsa fondurilor, Casa de Asigurări de Sănătate onorează, în prezent, cererile depuse de vâlceni pentru dispozitivele medicale în iunie 2009. Mai mult, CAS Vâlcea nu mai face față și a ajuns să amâne cu o lună sau două onorarea dispozitivelor medicale pentru copii. Cele mai multe solicitări vizează aparatele de oxigen.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite