O mână de oameni tranformă Valea Oltului într-o parcare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firmei care execută lucrările de reabilitare a Viaductul Cârligul Mic cu doar 12 muncitori i s-a pus în vedere să măreacă numărul angajaţilor

Zilnic şoferii care tranzitează Valea Oltului sunt nevoiţi să aştepte la semafoarele de la intrarea pe Viaductul Cârligul Mic, din cauza lucrărilor de reabilitare care vor dura până pe 30 octombrie. „Aici e Iadul de pe pământ. La căldurile de afară să stai în cabină şi să aştepţi până se pune coloana în mişcare, e chin", a spus şoferul Mircea Mandrea, 38 ani, din Sibiu. Prefectul Vâlcii, Petre Ungureanu, dar şi şeful secţiei DN Vâlcea, ing. Eugen Mănescu şi reprezentanţi ai Poliţiei şi-au dat întâlnire pe Valea Oltului, în plin şantier, pentru a vedea ce se poate face pentru a dezamorsa „bomba" cu ceas gata oricând să producă tragedii din cauza nervozităţii celor aflaţi la volan şi nevoiţi să aştepte „cale liberă" pe Defileul Oltului. Şeful DN Vâlcea, ing. Eugen Mănescu, ne-a spus: „O primă deficienţă pe care am constat-o şi pe care firma care execută lucrările a promis că o va remedia, constă în faptul că nu are suficient personal angajat. Ar fi trebuit să aibă 30 de oamen  dar, în realitate, pe teren, aveau doar 12. Li s-a cerut să aducă drumari de pe alte şantiere, deşi ei au motivat că au tehnologie avansată, cu echipamente şi materiale aduse din Germania".


De la 1 august încep lucrările şi la Viaductul Râul Vadului


Pentru a urmări îndeaproape modul de execuţie al lucrărilor, au fost modificate graficele prin care constructorul să raporteze stadiul execuţiei lucrărilor. „Raportarea se va face săptămânal, atât cu lucrările executate, dar şi ce trebuie să facă. Iniţial, lucrările trebuiau finalizate pe 10 august, dar au intrat în penalităţi, iar acum finalizarea lucrărilor de reabilitare a celor două viaducte, de la Cârligul Mic şi Râul Vadului, este 30 octombrie", a mai spus ing. Mănescu. Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Vâlcea, Carmen Constantinescu, ne-a spus: „Lucrările la cel de-al doilea viaduct, cel de la Râul Vadului vor începe la 1 august. Prefectul judeţului, Petre Ungureanu, a continuat să facă o campanie mediatică pentru a informa conducătorii auto să evite tranzitarea Văii Oltului şi să aleagă rute ocolitoare". Pentru Viaductul de la Râu Vadului există o rută ocolitoare pe care vor fi dirijate maşinile care circulă dinspre Rm. Vâlcea-Sibiu, cele din sens invers urmând să stea la semafoare.


Poliţiştii, înjuraţi în faţa sediului


Pentru că există destui conducători auto care evită să ajungă în Ardeal pe Defileul Jiului, şi asta din cauză că sunt nevoiţi să parcurgă distanţe mult mai mari, ing. Eugen Mănescu, ne-a spus: „Când se formează coloane foarte mari, lucrătorii care reabilitează Cârligul Mic sunt oligaţi să îndepărteze semafoarele şi să dea drumul la circulaţie, cu intermitenţe, pe un singur fir, dirijat. În cazul unui accident rutier pe DN 7, fie chiar în judeţul Argeş, coloanele care se formează la locul accidentului până la definitivarea cercetărilor se unesc cu cele staţionate la lucrări şi atunci se poate aştepta şi chiar 30 de minute, coloanele ajungând la 6-7 kilometri". În urma unui astfel de accident petrecut pe DN 7 în judeţul Argeş, coloana de maşini ajunsese până în dreptul Poliţiei Călimăneşti. Şeful Poliţiei, cms. şef Emil Găitănaru, ne-a spus: „Aveam oameni în teren, la viaduct, ca să supravegheze să nu izbucnească certuri între şoferii aflaţi în coloană şi cei care se strecurau pe contrasens, iar cei staţionaţi în dreptul sediului Poliţiei, ne înjurau de mama focului". Şeful SPR Vâlcea, insp. Florian Ioniţă, ne-a spus: „Poliţia rutieră va avea în permanenţă echipaje care să patruleze pe DN 7, iar pentru evitarea accidentelor, vom urmări dacă au fost montate panourile de presemnalizare chiar şi la distanţe mai mari decât este prevăzut în lege, pentru că formându-se coloane, există riscul ca după o curbă un conducător auto care circulă cu viteză să nu mai poată frâna şi să intre în maşinile staţionate".

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite