Polonezii rătăciţi au fost găsiţi teferi, în Munţii Petrimanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Străinii erau în maşină, pe un drum forestier, la cota 1.800 de metri. Jandarmii au început operaţiunile pentru a-i coborî din munţi, în siguranţă.

UPDATE: La ora 10,15 minute, jandarmii vâlceni au anunţat că polonezii rătăciţi în munţi au fost găsiţi în Munţii Petrimanu, la cota 1.800 metri. Erau cu toţii teferi, la autoturism. Urmează să înceapă operaţiunile de aducere pe drumul cel bun.

În această dimineaţă, în jurul orei 1.00, pe numărul de Urgenţă 112, o familie de polonezi a sunat anunţând că s-a rătăcit în munţi, pe drumul care leagă Rânca de Voineasa. Purtătorul de cuvânt al Jandarmilor vâlceni, cpt. Cosmin Liviu Iordache, ne-a spus: „Chiar dacă aveau hărţi cu ei sau GPS, probabil că s-au rătăcit pe vreun drum forestier. Nu ştim ce maşină aveau, dar din câte am înţeles aveau cu ei şi un copil. La ora 1.00 au plecat în căutarea străinilor patru echipe însumând opt jandarmi, la ora 4.00 s-a alăturat căutătorilor o echipă de formată din şeful Salvamont Vâlcea, Mircea Lera, iar de la ora 7.00, căutătorilor li s-au alăturat rangeri şi alte două echipe de jandarmi de la Postul Călimăneşti. În apelul telefonic, polonezii au spus că se află la cota 1.800 metri, fapt ce ne ajută să restrângem căutările în Munţii Latoriţei şi Petrimanul". În aceste momente, în munţi este foarte multă ceaţă şi bate vântul, fapt ce îngreunează căutările.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite