Râmnicu Vâlcea: O baracă din Colonia Nuci, mistuită de flăcări. Opt locuinţe au fost distruse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Baraca 5 din Colonia Nuci a fost distrusă de flăcări azi noapte. Pompierii au intervenit cu opt autospeciale pentru stingerea incendiilor. 19 persoane au rămas fără un acoperiş deasupra capului. Primăria incearcă să le găsească un adăpost provizoriu.

Incediul a izbucnit în această dimineaţă în jurul orei 1.00.  Din cauze încă necunoscute Baraca 5 din Colonia Nuci a luat foc, fiind mistuite opt locuinţe în care trăiau 19 persoane. Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă General Magheru au intervenit cu şase autoutilitare şi au fost ajutaţi şi de alte două echipaje de pe platforma chimică.

Până la stingerea incendiului, au ars: acoperişul celor 8 locuinţe (2 nelocuite) pe o suprafaţă de circa 560 mp şi bunuri aflate în acestea.
S-a reuşit salvarea a 8 porcine, 60 de păsări, 5 câini şi limitarea propagării la anexele şi la complexele de locuit din vecinătate.  După lichidarea incendiului, un echipaj a rămas pentru asigurarea măsurilor de apărare a incendiilor.


Viceprimarul Cosmin Constantinescu spune că cei care au rămas fără un acoperiş deasupra capului vor fi ajutaţi de către primărie. "Cei care nu vor avea un loc unde să stea: la rude sau la vecini vor fi găzduiţi fie la centrul Ioana, fie la unul din internatele din şcoli. Oamenii aceia nu vor fi lăsaţi pe drumuri. O să încercăm să îi ajutăm cu materiale de construcţii în măsura posibilităţilor", explică edilul Constantinescu.

Cauza probabilă şi valoarea pagubelor sunt în curs de stabilire.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite