Râmnicu Vâlcea: OCNELE MARI / Saramura e pompată spre casele oamenilor din Cosota

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: OCNELE MARI / Saramura e pompată spre casele oamenilor din Cosota
Râmnicu Vâlcea: OCNELE MARI / Saramura e pompată spre casele oamenilor din Cosota

Acumularea de saramură de lângă gospodăriile din cartierul Cosota al Ocnelor creşte de la o oră la alta. Autorităţile au decis pomparea saramurii în Lacul Nou după ce o vană a cedat la barajul de retenţie.

Citeşte şi:

Râul Olt a fost poluat cu 500 de metri cubi de saramură de la Ocnele Mari

Familiile izolate de saramură, beau apă dintr-o fântână dacică

Vana defectă de la Ocne strică planurile autorităţilor

 La Ocnele Mari nivelul saramurii din lacul nou este în creştere. Soluţia salină este pompată în această acumulare după ce o vană din barajul de retenţie s-a defectat, iar autorităţile au luat decizia de a dirija saramura către lacul nou, construit la acelaşi nivel cu mai multe case din cartierul Cosota.  Oamenii din zonă refuză să îşi evacueze locuinţele deşi autorităţile au avertizat că nivelul saramurii va creşte în această zonă până la remedierea defecţiunii din lacul de retenţie format în câmpul II şi care a servit ca zonă de preluare a soluţiei din craterul format în câmpul I.
  Localnicii izolaţi de saramură spun că vor protesta în faţa primăriei deoarece nu sunt mulţumiti de metoda în care sunt aprovizionaţi cu apă potabilă. Majoritatea fântânilor din zonă au fost compromise din cauza infiltraţiilor de saramură.
  Autorităţile susţin că până în această seară se va încerca repararea pompelor defecte şi reluarea pompării surplusului de soluţie salină către platforma chimică, ce în acest moment nu mai primeşte materie primă.
  Vom revenii cu amănunte.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite