Râmnicu Vâlcea: Noul an aduce şantiere în tot oraşul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin în proiecte, 2011 ar trebui să fie cel mai aglomerat an al actualei administraţii. În primăvară ar trebui să înceapă lucrările pentru primul pod peste Olăneşti, la fel şi lărgirea pasajului Hervil. 30 de milioane de euro aşteaptă să fie investiţi.

Râmnicu Vâlcea deţine un record la nivel de regiune când vine vorba de proiecte propuse şi acceptate la finanţare de către Uniunea Europeană. Cel puţin teoretic, anul acesta oraşul ar trebui să se transforme într-un şantier imens. Acest lucru se poate întâmpla în condiţiile în care majoritatea proiectelor ce au primit finanţare ar trebui să intre în faza de construcţie. Potrivit edililor, primul mare şantier al oraşului ar trebui să fie chiar în zona centrală. În capătul Străzii Carol I, în primăvara acestui an ar trebui pornită construcţia unui pod rutier cu două benzi care să decongestioneze traficul din centru. „Proiectul, în valoare de peste 30 de milioane de lei a fost aprobat anul trecut, în luna august, iar de la această dată avem doi ani şi jumătate să îl împlementăm. Suntem la faza de licitaţie a lucrărilor ce ar trebui să înceapă în acest an", spune primarul Romeo Rădulescu. Lucrările nu se vor limita doar la zona centrală. Planurile municipalităţii arată că, tot în acest an, la pasajul pe sub calea ferată de la Hervil se vor investi 2,6 milioane de lei, bani proveniţi din finanţare externă.


Parcul Zăvoi e pe lista de finanţare


Edilii promit că anul acesta se vor ocupa şi de parcul Zăvoi. Proiectul de amenajare al acestuia este depus încă din septembrie 2010 la Agenţia de Dezvoltare Regională SV Oltenia, iar finanţarea, spun oficialii primăriei, este ca şi obţinută. Peste 26 de milioane de lei vor fi investiţi în cel mai vechi parc al oraşului, un monument istoric în sine. „Un alt obiectiv pe care dorim să îl începem este prelungirea Bulevardului Tineretului. În acest moment se lucrează la exproprieri, este un proiect mare însă pentru el avem o finanţare de 32 de milioane de lei", explică primarul Rădulescu.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite