Râmnicu Vâlcea: Cataloage digitale: Notele elevilor, verificate de părinţi pe Internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O reţea informatizată implementată în şcoli va ţine loc de catalog şi carnet în acelaşi timp. Părinţii elevilor râmniceni vor avea o parolă şi un user cu care îşi vor verifica odraslele de note sau de absenţe. Sistemul va fi unic în ţară.

Elevii din Râmnicu Vâlcea vor fi în curând supravegheaţi la note şi absenţe de către părinţi cu ajutorul unei reţele informatizate în care vor fi conectate toate şcoalile din municipiu. Iniţiativa aparţinei primăriei din Râmnicu Vâlcea, care a aprobat recent un proiect ce va fi depus spre finanţare la Uniunea Europeană. Primarul Romeo Rădulescu explică pentru Adevărul de Seară: „Programul va fi pus la punct în aşa fel încât fiecare părinte, la început de an şcoalar să primească un user şi o parolă prin care să poată avea acces la profilul şcolii la care şi-a înscris copilul prin intermediul Internetului şi de asemenea să verifice situaţia şcolară: note, absenţe ori alte menţiuni ce ar putea fi urcate de profesori pe pagina şcolii". Primarul mai spune că finanţarea pentru acest sistem va venii din fonduri europene, cu o minimă contribuţie a consiliului local. „Se elimină în acest fel carnetele de note, iar părinţii sunt informaţi ce se întâmplă zilnic cu elevii", spune Rădulescu.

Veste proastă pentru elevi

Vestea că vor putea fi supravegheaţi si prin intermediul internetului nu îi încântă pe unii dintre elevi. „Acum părinţii vor ştii fiecare absenţă pe care o fac. La fel şi cu notele. Eu unul am noroc că ai mei nu prea ştiu să folosească calculatorul", spune Ionuţ Chivu, elev la unul din liceele din Râmnic. După ce va fi implementat, proiectul, ce în această fază este denumit „Crearea premiselor pentru progresul moral şi civic al elevilor din unităţile de învăţământ din Râmnicu Vâlcea", va fi unicul din ţară care va lega în aceeaşi reţea toate şcolile dintr-un oraş.

Finanţare europeană
Proiectul primăriei va fi depus spre finanţare până în data de 15 iunie, iar valoarea acestuia se poate încadra între 500.000 şi 5 milioane de lei, în funcţie de complexitatea sistemului. Edilii spun că valoarea va fi suportată 98% din Fondul European pentru Dezvoltare Regională şi 2% din resurse de la bugetul local.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite