Râmnicu Vâlcea: Nevoiaşii primesc suplimentar zahăr şi făină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Distribuirea alimentelor trebuie finalizată până la 1 februarie. Alimentele ce nu au fost ridicate se redistribuie începând de azi celor cu situaţii materiale grele. Autorităţile au rămas pe stoc cu tone bune de zahăr şi făină.

Începând de astăzi făina şi zahărul trimise de Uniunea Europeană pentru persoanele cu probleme materiale se distribuie şi celor care au mai beneficiat o dată de aceste ajutoare. Reprezentanţii municipalităţii a luat această decizie deoarece pe stocurile primăriei au rămas cantităţi impresionante din aceste alimente. "Acţiunea de împărţire a alimentelor continuă, iar începând de azi vor putea beneficia de zahăr şi făină şi persoanele care au mai luat cu ocazia acestei campanii unul sau ambele produse", explică Daniel Ionescu, purtătorul de cuvânt al primăriei din Râmnicu Vâlcea. Oficialul mai spune că din cele 9600 de persoane care trebuiau să beneficieze de aceste ajutoare doar 7500 au venit la centrul de distribuire organizat la parterul internatului Liceului Ferdinand I din Ostroveni

"Ne ajută să supravieţuim"

Pentru Dănuţ Andreescu ajutoarele suplimentare au venit ca o mană cerească. "Mă descurc foarte greu, mai ales că am trei copii acasă şi încă unul care e pe drum. Am primit şi în decembrie iar acum cei de la primărie ne-au spus că mai putem lua un supliment, lucru care ne-a ajutat foarte mult", spune bărbatul. Potrivit reprezentanţilor primăriei se aşteaptă ca în jur de 100 de persoane pe zi să vină şi să îşi ridice alimentele. "Până în data de 1 februarie trebuie distribuite toate, de aceea primăria a luat decizia ca şi cei care au mai luat zahăr şi făină să mai poată beneficia din nou", spune Daniel Ionescu. Ajutoarele în alimente plătite de Uniunea Europeană sunt distribuite către şomeri şi pensionari cu venituri mai mici de 400 de lei, persoane cu handicap grav, dar şi cei care primesc ajutor social în baza Legii venitului minim garantat. Programul zilnic al centrului este între orele 9 şi 14, iar vineri, în ultima zi se pot primii alimentele până la ora 12.00.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite