Râmnicu Vâlcea: Portret: Neluş Năstăsoiu, inginerul care face cadouri personalizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nelus Năstăsoiu
Nelus Năstăsoiu

Obiectele făcute de el sunt unice şi pot fi oferite oricui. Spune că pentru a reuşi în viaţa îţi trebuie pasiune şi foarte multă inventivitate.

Neluş Năstăsoiu spune că nu a profesat nici măcar o singură zi ca inginer. Cu toate acestea afirmă că nu regretă acest lucru, mai ales că ceea ce face acum o face din pasiune. „M-am apucat de cadouri personalizate din plăcere şi pentru că am considerat că este una din afacerile ce ar putea merge cât de cât bine în criză", explică Neluş. El mai spune că de foarte mulţi ani tehnoredactează o serie de ziare ce apar în Râmnicu Vâlcea, iar acum, programele de editare de imagini sunt ca o joacă de copil pentru el. „Am început mai mult din joacă, făcând un calendar la care am ataşat poze cu fiica mea. A fost primul obiect personalizat pe care l-am făcut, iar celei mici i-a plăcut foarte mult", explică Neluş. Nu a durat mult şi prietenii de familie au cerut câte un calendar cu cei dragi. „Mi-am dat seama că aş putea face ceva pe lângă serviciu aşa că m-am gândit şi la alte genuri de cadouri pe care le-aş putea realiza pe calculator. Aşa am făcut diverse forme de calendare cu imaginea celor dragi, cărţi în care fiecare îşi poate scrie câte un gând despre persoana iubită, ori pungi de cadouri cu portretul destinatarului imprimat pe ele", povesteşte Neluş Năstăsoiu despre ideile sale.


Bomboane personalizate


Cea mai noua idee a lui Neluş este cea a bomboanelor împachetate în ambalaje persoanalizate. „Cred că oricine ar fi încântat să primească un cadou dulce cu numele lui pe el, sau mai frumos, cu un mesaj scris din inimă", explică Neluş Năstăsoiu. El spune că nu crede că va face o afacere din activitatea lui însă îi place să o facă pentru că e una care îi pune la încercare ingeniozitatea şi spiritul creator. „Întotdeauna atunci când lucrezi cu programe de editare ai ceva de învăţat, niciodată acest proces nu se încheie. E important că mereu reuşesc să creez ceva nou. Recunosc, nu toate ideile sunt originale, dar unele din ele sunt îmbunătăţite de către mine", mai povesteşte Neluş. Recent şi-a pus cadourile pe Internet şi spune că speră ca cei intersaţi să îl contacteze. „În sezonul de iarnă cele mai multe cereri le-am avut de la cei care vor să îşi facă un calendar cu cei dragi, în special părinţii care doresc ceva special pentru cei mici dar şi pentru ei", explică Neluş Năstăsoiu. El mai spune că aşteaptă luna februarie pentru că de Ziua Îndrăgostiţilor foarte mulţi vor să îşi surprindă persoana iubită cu un cadou personalizat. Am câteva idei şi pentru Ziua de 8 martie pe care le voi pune în practică la momentul potrivit", mărturiseşte Neluş.


Întrebări şi răspunsuri:


Cine te mai ajută la realizarea cadourilor personalizate?


În mare parte le fac singur, mai ales când vine vorba de realizare pe calculator şi design. Soţia mă ajută la unele ambalaje mai pretenţioase.

Crezi că vei putea dezvolta o afacere din asta?

Nu neapărat o afacere ci un mod de a-mi petrece timpul constructiv. O fac pentru că îmi place şi pentru că îmi pune mintea şi imaginaţia la contribuţie.


Ce-i place: Adoră să meargă în excursii cu familia. Povesteşte că de multe ori, împreună cu soţia şi fetiţa fac excursii de o zi prin diferite oraşe pe care le descoperă la pas.
Ce nu-i place: Nu suportă oamenii care nu se ţin de cuvânt şi pe cei invidioşi. Este de părere că fiecare trebuie să îşi creeze propriul destin.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite