Râmnicu Vâlcea: Dumitru Negulescu a înfiinţat Liga tinerilor din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Dumitru Negulescu a înfiinţat Liga tinerilor din România
Râmnicu Vâlcea: Dumitru Negulescu a înfiinţat Liga tinerilor din România

La 52 de ani Nil a avut peste zece meserii în ţară şi în străinătate. La Revoluţie şi-a riscat viaţa pentru a apăra bunurile tinerilor.

Poreclit “Nil” de colegi pe când era în clasa a V-a, pentru că a “turuit” o oră întreagă o lecţie despre fluviul Nil, Dumitru Negulescu, a avut o copilărie foarte interesantă. Tatăl său era ofiţer, aşa că el şi mama sa l-au urmat în toate unităţile militare. În opt ani, Nil a trecut prin zece şcoli din Vâlcea, dar şi din alte judeţe ale ţării. „Nu apucam să mă obişnuiesc bine cu colegii şi trebuia să plecăm în altă parte”, povesteşte Nil. După absolvirea liceului, Dumitru a încercat să intre la facultatea de Filozofie, dar nu a fost posibil datorită dosarului făcut de securişti, pe care îl avea familia sa, la acea vreme. S-a angajat prima dată ca technician la termocentrala de la Doiceşti, în Dâmboviţa, unde a lucrat până în ’89. „Nu eram prea bine cotat, aşa că m-au trimis unde se nimerea. Trebuia să ştiu de toate, am lucrat ca miner, lăcătuş, oţelar, tâmplar, şi alte meserii mai mărunte” a menţionat Dumitru. La viaţa lui Dumitru a jucat şi puţin teatru şi a scris materiale pentru copii în anumite reviste şi ziare.


A luptat pentru drepturile tinerilor


Perioada Revoluţiei l-a marcat foarte mult pe Dumitru Negulescu. După ce a văzut cum bunurile care aparţieau Uniunii Tinerilor Comunişti erau furate de peste tot, Nil a decis să înfiinţeze o asociaţie care să protejeze materiale punându-şi în joc propria viaţă. În 1990, după ce România a ieşit din comunism, Guvernul a dat o lege prin care se prevedea confiscarea tuturor bunurilor ce aparţineau fostului UTC (clădiri, maşini, aparatură electronică, etc). „Am considerat că este nedrept ca toate lucrurile care aparţineau tinerilor să fie date statului, aşa că am înfiinţat, împreună cu câţiva prieteni, Liga Tinerilor din România, o organizaţie cu filiale în toate judeţele ţării”, ne povesteşte Nil.


A făcut machete de case în Turcia


Când s-a înfiinţat Ministrul Tineretului, Dumitru a realizat că nu mai este nevoie de el şi a decis să plece în străinătate, pentru a-şi rotunji veniturile. „Cu doar 50 de dolari în buzunar, am plecat în Turcia cu încă doi amici de-ai mei. Am avut câteva aventuri pe acolo, dar până la urmă am prins o meserie ca tâmplar. Făceam machete de case, iar cea mai mare comandă a fost de 10. 000 de dolari” a spus Dumitru. A revenit în ţară în 1993 ca să aibă grijă de mama sa, care avea probleme de sănătate. De atunci a fost redactor la cotidianul Evenimentul zilei, sunetist şi actor la teatrul Anton Pann şi realizator de emisiuni la o televiziune locală. În prezent este reporter şi realizator de emisiuni la o televiziune regional.

Profil


Născut: 26 octombrie 1957. Localitatea Lădeşti, judeţul Vâlcea

Educaţie: Facultatea de Sociologie de la Universitatea din Bucureşti

Experienţă:  35 de ani în presă

Familie: Divorţat, cinci copii


Întrebări şi răspunsuri:

1) Există vreun lucru pe care ai dorit să îl faci în viaţă şi nu ai reuşit?

Sunt foarte multe lucruri care nu le-am realizat, dar nu am nici un regret. Cred că timpul este suficient ca sămânţa pe care am plantat-o pentru fiecare idee să încolţească şi să dea roade.

 2)Ce idealuri ai pe viitor?

Mi-aş dori să scriu proză pe viitor, poate chiar şi poezie. De asemenea, am câteva piese pe care le-am creat şi aş dori să scot un album. Toate piesele sunt originale, pentru că nu aş dori să stric melodiile cantate de alţi artişti.
 
Ce-i place:

Lui Nil îi plac conversaţiile de lângă focul de tabără, unde schimburile de idei sunt cel mai curate şi mai sincere. “Ador să călătoresc, am vizitat multe ţări la viaţa mea şi sper să ajung în toate colţurile lumii” a spus Nil.

Ce nu-i place:

Nu suport zgomotul, infatuarea şi mă calcă pe nervi prostia şi reaua voinţă adunată la o singruă persoană. Orice om are defecte, dar când se adună toate mă deranjează foarte tare.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite