Râmnicu Vâlcea: Parcul Naţional Buila-Vânturariţa e promovat în şase ţări (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Parcul Naţional Buila-Vânturariţa e promovat în şase ţări (GALERIE FOTO)
Râmnicu Vâlcea: Parcul Naţional Buila-Vânturariţa e promovat în şase ţări (GALERIE FOTO)

     35 de tineri din Polonia, Lituania, Letonia, Italia, Turcia şi România au urcat,  în Parcul Naţional Buila-Vânturariţa pentru a concepe materiale de promovare a ariei protejate.

    Tinerii din cele şase ţări participă la seminarul european „Youth Ranger” care se desfăşoară în perioada 8-14 octombrie, în localitatea vâlceană Costeşti. Proiectul e realizat de Asociaţia Kogayon, în parteneriat cu Administraţia Parcului Naţional Buila-Vânturariţa. „El face parte din programul european «Youth in Action» , finanţat de Uniunea Europeană. Valoarea proiectului e de 15.000 de euro”, spune Florin Stoican, preşedintele Asociaţiei Kogayon. Cei 35 de tineri din Polonia, Lituania, Letonia, Iatalia, Turcia şi România care participă la seminar sunt instruiţi pe tema ariilor natural protejate.


Tinerii vor realiza material promoţionale de promovare


   „În primele zile au avut loc instruiri legate de conceptul de arie naturală protejată”, a precizat Stoican. Duminică, tinerii au vizitat mănăstirile Bistriţa, Hurezi, Iezer, Arnota, Dintr-un Lemn, muzeul Trovanţilor, atelierele de ceramic din zona oraşului Horezu, culele de la Măldăreşti. Ei au fost şi pe un traseu turistic în Parcul Naţional Buila-Vânturariţa unde au văzut specii rare de plante protejate internaţional. Ieri, tinerii au urcat în rezervaţie pe un traseu de creastă până la cota 1. 560 metri, la Curmătura Builei”. În timp ce au vizitat Parcul Naţional Buila –Vânturariţa şi obiectivele turistice din jur, tinerii au avut ca temă, conceperea unor materiale de promovare a zonelor. „În urma experienţelor trăite şi a informaţiilor acumulate, tinerii vor realize, astăzi şi mâine, modele de promovare a zonelor vizitate. Ei vor realize pe hârtie materialele promoţionale necesare şi vor promova parcul în ţările din care sunt”, declară Florin Stoican. Materialele vor promova Parcul Naţional Buila-Vânturariţa şi zonele învecinate.  Dintre obiectivele turistice naturale din parc, care pot fi văzute sunt: Cheile Bistriţei, Cheile Costeşti, Cheile Cheia, Cheile Olăneşti, Valea Otăsăului, Peştera Liliecilor, Peştera Urşilor, Dolinele din Muntele Arnota, Arcada natural Casa de Piatră de la Pătrunsa, Rezervaţia de Tisa de la Cheia, Peştera din Cheile Cheii, Peştera cu Lac, Peştera Laleaua Verde şi Peşera Arnăuţilor din Cheile Olăneşti.    

CIFRĂ: Buila-Vânturariţa este cel mai mic parc naţional din România, cu o suprafaţă de 4.186 de hectare. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite