Râmnicu Vâlcea: Municipiul intră în asociaţia APA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipiul a aderat azi în Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară în scopul atragerii de fonduri europene. Municipiul, alături de Drăgăşani şi alte câteva comune din judeţ au pus bazele unei asociaţii care să reabiliteze şi să creeze noi sisteme de alimentare cu apă şi canal.

Miza aducerii municipiului în Asociaţia APA este una de câteva zeci de milioane de euro, bani ce ar trebui atraşi prin proiecte promovate la nivelul întregului judeţ. Consilierii Locali au aprobat astăzi aderarea la această asociaţie , reprezentantul municipiului în consiliul de administrare al organizaţiei fiind primarul Romeo Rădulescu. Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea a iniţiat constituirea Asociaţiei APA încă din anul 2008 însă abia acum municipiul Râmnicu Vâlcea a fost de acord cu aderarea. Motivul acestui accept îl explică primarul Romeo Rădulescu: „Furnizarea de granturi în domeniul dezvoltării serviciilor de apă şi canal este condiţionată mai nou de existenţa unei astfel de asociaţii regionale. Pentru a atrage fonduri a fost necesară această asociere".


Undă verde pentru proiecte în aşteptare


Pe lângă Râmnicu Vâlcea, ultimul venit în APA, mai sunt incluse o serie de comune din judeţ, toate oraşele şi municipiul Drăgăşani. Una din cele mai importante atribuţii ale Asociaţiei este preluarea în administrare a operatorilor de apă. Astfel, prin semnarea adeziunii, operatorul de apă Acvarim trece în subordinea asociaţiei. Potrivit autorităţilor judeţene, funcţionarea asociaţiei era condiţionată de existenţa unui municipiu cu o populaţie mai mare de 100.000 de locuitori care să fie membru al acestuia. Râmnicul dă astfel startul pentru mai multe proiecte aflate în aşteptare legate de dezvoltarea serviciilor de apă şi canal. Printre acestea se află şi finanţarea unor lucrări importante de aducţiune cu apă pentru mai multe comune din judeţ şi construirea unor staţii de epurare. Asocierea în APA dă undă verde şi precedurilor de fuziune între cei doi mari operatori de servicii publice din judeţ Acvarim şi Apavil. Experţii spun că, şansele de atragere a mai multor fonduri se măresc odată cu înfiinţarea operatorului unic administrat de Asociaţia APA.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite