Râmnicu Vâlcea: 15 elevi sunt suspecţi de gripă nouă la şcoala din Muereasca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi elevi din localitatea Muereasca sunt diagnosticaţi cu virusul AH1N1.  

Astăzi, şcoala cu clasele I-VIII unde cei doi copii învaţă, fiind elevi în clasa a III-a, a fost închisă pentru a putea fi dezinfectată.

În această dimineaţă Şcoala Generală  cu clasele I-VIII din comuna Muereasca şi-a închis porţile, după ce Ministerul Sănătăţii a confirmat existenţa a două cazuri de gripă AH1N1 la doi elevi de clasa a III-a. „Eu nu cred că este gripă porcină. Eu am băiatul la şcoala respectivă şi ieri profesorii le-au spus elevilor că este o mică răceală şi i-a trimis pe copii acasă”, a spus Simona Urea. Femeia de serviciu din şcoală muncea de zor să dezinfecteze sălile de clase, toaletele. „Au venit de la Direcţia de Sănătate Publică, mi-au dat nişte pastile şi o mască şi am făcut curat aşa cum mi-au zis”, a spus Iustina Vlăsceanu (37 ani). Alarma gripei a fost dată de medicul de familie care a sesizat că din 17 elevi din clasa a III-a, şapte erau răciţi. „ Am făcut recoltări, iar la doi dintre copii, analizele au ieşit negative”, a spus dr. Ioan Mihal, director adj. la DSP Vâlcea.

image

Părinţii copiilor nu cred în existenţa gripei porcine

La câţiva kilometri mai încolo, o altă mămică, Maria Olaru, nu crede în existenţa virusului printre copii. „Am şi eu copilul la şcoală, dar micuţii sunt răciţi că le face căldură multă şi apoi se aleargă pe afară. Mai sunt unii părinţi plecaţi în străinatate, mai vin, mai pleacă, dar porcină nu este în niciun caz. Copii răciţi au fost în toţi ani”, spune femeia. Copiii de la Şcola din satul învecinat Muereasca de Sus sunt şi ei răciţi... cobză, dar vestea gripei porcine îi amuză teribil. „Ce bine ar fi dacă s-ar închide şi şcoala noastră că am scăpa şi noi de ore, că foarte mulţi suntem răciţi”, spune Liviu Buşe, elev de clasa a VII-a, suflându-şi nasul în batistă. Cel de-al treilea caz de gripă porcină confirmat ieri este al unei femei de 55 de ani, din Râmnicu Vâlcea.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite