Râmnicu Vâlcea: Moştenitorul familiei Simian şi-a deschis piaţă privată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oprea Simian, descendent direct al celebrei familii de industriaşi investeşte în Râmnic. În locul fostei fabrici de pantofi, pusă pe butuci după 89, se construieşte cel mai mare complex comercial din judeţ.

Cel mai mare complex comercial din Vâlcea este amenajat în fosta fabrică de pantofi Vâlceana chiar de către moştenitorul familiei ce a întemeiat afacerea în urmă cu 122 de ani în Râmnic. Vlad Oprea Simian, ultimul nepot al fraţilor Aurel şi Nae Simian. Terenul şi clădirile fostei fabrici au fost retrocedate încă din 2006 dar punerea în posesie a avut loc în 2009. „Am avut ideea să fac o piaţă privată atunci când am aflat că piaţa din centrul oraşului se va închide pentru renovări. Eu dispun aici de foarte mult spaţiu, iar toate clădirile în care înainte se produceau pantofi şi se prelucra piele sunt într-un amplu proces de modernizare", spune proprietarul pieţei private. El afirmă că, în curând, în curtea odată părăsită a fabricii de încălţăminte, se va ridica cel mai mare complex comercial din Râmnic. Pe lângă piaţa de legume şi fructe, ce deja funcţionează în incinta complexului, proprietarul lucrează la amenajarea a zeci de spaţii pentru magazine, o galerie comercială, un restaurant, baruri şi o clădire de birouri. „La început am vrut să investesc în zona imobiliarelor. Când am constatat cât de adâncă este criza în România mi-am spus că trebuie să readuc cumva în circuitul economic spaţiile de aici. Aşa am început să renovez, să modific să vin cu idei", spune Vlad Oprea Simian.


Scutiri de chirie pentru primii 100 de pieţari


În piaţa „Simian" s-au instalat deja comercianţii de fructe şi legume. „Primii 100 de pieţari care vin să închirieze aici vor avea gratuitate timp de şase luni. Următorii 100 timp de trei luni aceeaşi scutire de chirie. Fac asta pentru a atrage câţi mai mulţi intreprinzători", spune afaceristul. Venit cu idei din Argentina, ţara în care şi-a petrecut aproapte toată viaţa, Vlad Oprea Simian afirmă că a reuşit să închirieze aproape 90% din spaţiile pe care le deţine.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite