Râmnicu Vâlcea: Adrian Mihăescu este atletul mereu cu zâmbetul pe buze (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Adrian Mihăescu este atletul mereu cu zâmbetul pe buze (FOTO)
Râmnicu Vâlcea: Adrian Mihăescu este atletul mereu cu zâmbetul pe buze (FOTO)

A jucat fotbal, a făcut lupte şi apoi judo, iar mai apoi s-a „reprofilat” în atletism unde, prin muncă şi sudoare a reuşit să obţină titlul de vicecampion balcanic.

profil.
NĂSCUT:
21 iunie 1992, la Râmnicu Vâlcea
STUDII. Elev, clasa a XI-a, profil sportiv
IDEALURI. Să participe la Olimpiada din 2012 şi să ocupe un loc pe podium

image

Adi, cum îi spun prietenii, este o fire jovială, o prezenţă agreabilă în orice împrejurare. „Ştii, puţin a lipsit ca mama să nu mă nască la Roeşti, pe Dealul Cotoşmanului, în maşină, înainte de a ajunge la Maternitate”, glumeşte adolescentul. La vârsta de şase ani a făcut lupte, ba chiar a luat şi o medalie, clasându-se al doilea pe judeţ la o competiţie locală, numai că, pentru că le încasa cu vârf şi îndesat, s-a reprofilat, devenind un judoka, care la 12 ani obţinea prima medalie, la Cupa Mărţişorului. „Clasele I-VIII le-am făcut la Liceul Pedagogic, dar la un concurs care s-a ţinut la actualul colegiul unde învăţ, când eram în clasa a VIII-a, am fost remarcat de actualul meu profesor şi antrenor, d-na Rodica Tomoiagă după ce am câştigat un concurs de viteză, la 60 de metri, deşi nu ştiam cu ce să mănâncă acest sport, nu ştiam să iau block-startul”, povesteşte Adrian.

image

Capul sârbului i-a zburat medalia de argint

Component al lotului naţional de juniori, evoluţia ca atlet a fost una firească, cu poticnişuri dar şi urcuşuri. În clasa a IX-a, la un concurs de altetism, primul mai de anvergură desfăşurat la Bacău, neavând o încălzire suficientă a făcut o întindere şi s-a clasat abia pe locul VII. „În anul 2008, în septembrie, la Campionatul Balcanic de atletism pentru juniori din Muntenegru, din oraşul Barr, m-am clasat pe locul II la ştafetă, 4 x 100 metri, devenind vicecampion balcanic, iar un an mai târziu, la Campionatul Naţional de Atletism de la Bucureşti, la 400 metri plat am obţinut prima medalie de aur. La Balcaniada din Turcia, de la Ankara, de anul acesta, am luat bronzul la 400 metri plat. Am pierdut locul doi, la mustaţă, pentru că alergătorul sârb a băgat capul în faţă, la linia de sosire şi a trecut el pe doi”.  Lui Adi şi colegei lui, Ana Maria Roşianu, organizatorii le-au înmânat Cupa Balcanică, rezultatele sportivilor români clasând România pe primul loc din cele zece ţări participante. Adi a realizat un nou record personal la 400 metri plat, de 49.22 secunde, faţă de cel precedent de 49.79 secunde.

  

image
image
image

Puiul fript pe rezervorul de benzină

Despre felul său jovial de a fi povesteşte cu o dezinvoltură teribilă. „Dacă ar fi să-ţi spun câte boacăne am făcutr sunt aşa de multe că nu ştiu cu care să încep. Sunt unele, cum ar fi cea de la scăldat pe care am să te rog să nu o publici. De exemplu, am fost cu verişorul meu la bunicul, la Roeşti, şi am luat pulpele din frigider şi le-am prăjit noaptea lângă o staţie PECO dezafectată dar unde mirosea teribil a vapori de benzină. Când a venit bunicul şi ne-a văzut ne-am ascuns în pod şi nu ne-am dat jos până n-au venit părinţii de la Vâlcea, de frică să nu luăm o chelfăneală”, povesteşte firesc tânărul sportiv.

image

Întrebări şi răspunsuri

Care este competiţia pentru care te antrenezi acum?

Anul acesta voi participa la proba de 400 m. plat de la Campionatele Mondiale Şcolare de la Dakar, din Senegal, antrenaţi fiind de aceaşi inimoasă şi de sufletistă profesoară, Rodica Tomoiagă. Alerg la şcoală, pe stadion în timpul liber sau pe Dealul Capela.

Ai alergat alături de sportivi de culoare?

Sincer, acesta a fost visul meu şi mi s-a îndeplinit la Mondialele din Italia dar cu o finalitate un pic... dezamăgitoare. Ca o ironie a sorţii, din cei 70 de participanţi, eu în serie m-am clasat pe 30-32.  Şi toţi alergătorii erau de culoare, eu fiind singurul mai acătări.

image

Ce-mi place


Sunt o fire comunicativă şi mă simt foarte bine în compania prietenilor cu care-mi place să mă distrez. Sunt un împătimit al maşinilor sport, iar în afară de asta, atunci când am timp, merg pe munte.

Nu-mi place

Am mereu un ghimpe împotriva celor care mă bârfesc, cum se spune, pe la spate, a celor care nu au putea să-ţi spună, în faţă, ceea ce gândesc despre tine. Nu-mi place să fiu contrazis fără argumente.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite