Mihaela Fuiorea, zâna care aduce bucurie copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Educatoare de profesie, îi duce pe cei mici în lumea poveştilor, îi învaţă să se joace cu personaje dragi fiecăruia, le confecţionează baloane sau îi pictează pe faţă.

Mihaela s-a născut într-o familie unde metodele pedagogice de educare au fost pâinea şi sarea de fiecare zi. „Mama şi tata au fost institutori şi le-a plăcut să lucreze cu cei mici. Şi mie mi-au inoculat această dragoste a lor şi aşa reuşesc zi de zi să trăiesc momente de neuitat, de poveste, să mă păstrez o zi întreagă mereu cu zâmbetul pe buze". Mihaela este educatoare la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 1 din cartierul Ostroveni dar în afara orelor de program ea oferă bucurii copiiilor. „Am înfiinţat o societate comercială în anul 2007, dar n-am fost niciodată ahtiată de profit. Marile câştig al nostru este să vedem copiii fericiţi", spune Mihaela.


Lumea copilăriei din baloane


În atelierele de creaţie care se desfăşoară în incinta magazinul Vinmarkt Cozia, Mihaela îi învaţă, pe copii, după amiază, cum să sculpteze în fructe şi legume sau în lemn, să modeleze în lut sau în ceară, să decupeze hârtie sau carton. „Trebuie să te cobori la mintea copiilor să te gândeşti mereu ce le-ar plăcea lor şi nu neapărat ţie. Îi învăţ să facă fel de fel de figurine din baloane, ca de exemplu iepuraşi, căţei, pisicuţe, spiriduşi, girafe. Am învăţat acest lucru la cursurile de specializare pe care le-am făcut cu adevăraţi maeşti străini în arta modelării baloanelor", spune Mihaela. Fiind şi un clown excelnt pentru copii, Mihaelei nu i-a fost tocmai uşor să faţă faţă „înţepăturilor"... oamenilor mari. „Tu vrei neapărat să rândă lumea de tine? Le spuneam că vreau să-i fac pe copii să trăiască cu adevărat vârsta copilăriei, să rămână copii, să socializeze, să fie altruişti şi să lase deoparte egoismul". De multe ori în atelierele Mihaelei, micuţii ajung şi se întâlnesc cu personaje precum Albă ca Zăpada, Clopoţica, Mickey Mouse, Hannah Montana, piraţii din Caraibe, spiriduşi, personaje costumate ca în cărţile de poveşti. „Copiii învaţă ce este pozitiv în aceste poveşti, iar pe lângă educaţie, împletim dansul cu distracţia".


Ursitoarele, la botezul oamenilor cu stare


Mai nou, la ceremonialurile de botez, oamenii mai cu stare apelează la serviciile Mihaelei care, ajutată de patru fete, joacă rolul ursitoarelor. „Zânele bune, frumos îmbrăcate cu voaluri şi rochii vaporoase, dechid petrecerea pe o coloană muzicală de excepţie, după care îşi face apariţia şi ursitoarea cea rea. În cele din urmă binele este cel care va triumfa şi ursitoarea bună face urarea de viitor, în versuri, pentru plodul abia venit pe lume. Imaginea este una de poveste" , ne povesteşte Mihaela.


Întrebări şi răspunsuri


Oamenilor mari le-ai adus vreodată bucuria pe buze?
M.F. La jocul echipei de handbal Oltchim din Cupa Cupelor am făcut animaţie şi am realizat mascota echipei, reprezentând un iepuraş. De asemenea, i-am pictat pe faţă pe suporteri în culorile alb albastre ale clubului.
Care sunt perioadele cele mai solicitante pentru tine?
M.F. Petrecerile teamtice de 1 Iunie, de Paşte, de Haloween, de Anul Nous sau de Crăciun sunt cele mai gustate. Fericirea copiilor noştri trebuie să fie una permanent, iar micuţii simt şi răsplătesc părinţii ori de câte ori le oferă bucurii.


profil
NĂSCUTĂ: 6 februarie 1977, la Bălceşti-Vâlcea
STUDII: Colegiul de Institutori din Râmnicu Vâlcea, specializarea Muzică şi Universitatea Spiru Haret
FAMILIE: căsătorită, are o fetiţă


Ce-i place: Se relaxează pictând, cântând şi distrându-se cot la cot cu copiii. Trăieşte cu mare intensitate în lumea plină de farmec a copilăriei. Ştie să cânte la vioară, mandolină, block flots şi a cântat şi corul filarmonici.
Nu-i place: Detestă neseriozitatea oamenilor, lipsa lor de comunicare, ursuzenia acestora. Nu acceptă să fie minţită sau... dusă cu preşul.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite