Râmnicu Vâlcea: Mihaela Pasăre, o atletă pasionată de culturism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Mihaela Pasăre, o atletă pasionată de culturism
Râmnicu Vâlcea: Mihaela Pasăre, o atletă pasionată de culturism

     Vicecampioana naţională la atletism a renunţat la acest sport din cauza unui accident. De cinci ani cucereşte titlu după titlu la culturism.

       Mihaela Pasăre povesteşte că de mică era foarte băieţoasă. A participat prima dată la un cros când era în clasa a VII-a. „Se organizau diferite competiţii între şcoli la acea vreme. A fost prima competiţie la care am participat. Distanţa pe care am alergat era de 6 kilometri şi am ieşit prima”, spune Mihaela Pasăre. În liceu a aflat de concursurile de atletism „Daciada” care se organizau la nivel de judeţ. „Participam la toate concursurile în liceu şi le câştigam. Mă puneau să alerg şi la fete, dar şi la băieţi şi de fiecare dată eram învingătoare”, îşi aminteşte atleta. În timpul liceului a fost luată de Clubul Sportiv Şcolar. Cât a ţinut de club a participat la diferite întreceri judeţene şi naţionale. „Am participat la 400 garduri, la 2000 metri obstacole, la 1.500- 2.000 metri alergare rezistenţă şi la heptatlon (săritură în lungime, în înălţime, viteză, alergare rezistenţă, aruncare cu suliţa, aruncare greutate, săritură cu prăjina)”, declară Mihaela Pasăre. După liceu a trecut la Clubul Chimia unde a stat aproape 10 ani, apoi s-a mutat la Clubul Oltchim. „Am fost vicecampioană naţională la atletism şi campioană naţională la 400 garduri. La proba 2.000 metri obstacole am înregistrat recordul naţional de 6.48 minute”, precizează atleta. Cât a făcut atletism a fost pregătită de Rodica Tomoiagă, Lelioara Alexandrescu şi Octavian Enescu.


Locul I la Cupa Mondială de atletism perechi


    Din 2000 Mihaela Pasăre a trecut pe culturism şi fitness la Clubul Culturistul din Râmnicu Vâlcea. „M-am lăsat de atletism din cauza unui accident”, spune sportiva. La primele concursuri de culturism la care a participat s-a clasat pe locurile IV şi V. Din 2004, până în 2008 inclusiv, a fost campioană naţională la culturism, proba individual. În 2008 a fost vicecampioană balcanică la culturism. „Premiile cu care mă mândresc cel mai mult sunt la Cupa Mondială de perechi „Matra Cupa” din Ungaria unde am obţinut locul I la culturism. Am mai fost pe locul 10, în 2006, la Campionatul European de Culturism din Italia”, povesteşte culturista. Ca să participe la o competiţie sportiva face foarte multe sacrificii. „În ultima lună mănânc doar piept de pui la grătar, mult orez, fructe. Nu consum nimic cu sare. Cu trei zile înainte de competiţie nu beau nici apă. Alerg foarte mult, patru ore pe zi”, spune Mihaela. Anul acesta Mihaela a obţinut două medalii de bronz la campionatele naţionale de culturism una la individual şi alta pe echipe. Pentru că, din sportul pe care îl practică nu se poate susţine financiar Mihaela Pasăre lucrează ca  instructor de culturism şi fitness la sala de sport a manelistului Adi de la Vâlcea Sportiva recomandă râmnicenilor să facă cât mai multă mişcare, să consume fructe multe, legume şi peşte ca să fie sănătoşi.

ce-i place

„Cel mai mult sportul şi să înot. Îmi place să antrenez băieţii şi să îi fac puternici”.

ce nu-i place

„Nu suport să fiu minţită. Detest alcoolul şi tutunul. Nu îmi plac dulciurile şi pastele”. 

Întrebări şi răspunsuri


Îţi sunt recunoscute meritele?
  M.P.: Nu, deşi toată tinereţea mea am am dedicat-o sportului. Sincer nu se merită. La individual nu eşti băgat în seamă. Trebuie să alerg după sponsorizări ca să îmi iau echipament şi să fac rost de bani de transport la competiţii. Dacă primeam bani nu mai lucram acum într-o sală de sport.

La câte competiţii ai participat ?
M.P.:  În 20 de ani de când fac sport am participat la peste 100 de concursuri şi am peste 50 de medalii la atletism şi culturism.

profil
NĂSCUTĂ – 25 mai 1972, în Râmnicu Vâlcea.
STUDII – Liceul Grup Şcolar Oltchim Râmnicu Vâlcea, specializarea operator-chimist.
FAMILIE – căsătorită.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite