Mere şi rechizite pentru elevii din Vâlcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Va continua şi în acest an împărţirea fructelor gratuite în unităţile de învăţământ din Vâlcea. Înceapând din toamnă elevii din clasele I-VIII vor primi câte un măr zilnic, gratuit. . De asemenea, elevii care provin din familii cu venituri reduse vor primi rechizite şcolare gratuite.

Dacă până acum elevii vâlceni primeau de două ori pe săptămână, pe parcursul anului şcolar, mere, începând din octombrie, şcolarii vor primi zilnic, un fruct. „Din anul şcolar care începe în toamnă, elevii din clasele I-VIII vor primi în fiecare zi câte un măr gratuit. Măsura face parte din programul de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli elaborat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale", a declarat Gabriela Ene, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean ( ISJ) Vâlcea. Fondurile alocate acestui program se ridică la 12,59 milioane euro, din care 8,48 milioane euro reprezintă ajutorul comunitar, iar diferenta de 4,10 milioane euro va reprezenta cofinanţarea publică din bugetul naţional. „Sper ca acest proiect să nu fie unul sortit eşecului, aşa cum s-a întâmplat anul trecut când copiii jucau fotbal cu merele prin clase. Ar trebui să se facă mai multe ore de educaţie în şcoală în care elevii să afele avatajele consumării fructelor şi legumelor", spune Ionela Mihai profesoară la o şcoală din Râmnicu Vâlcea. Pentru anul 2011-2012, programul are în vedere distribuirea gratuită zilnică de mere elevilor din clasele I-VIII din unităţile de învăţământ public şi privat. „Elevii vor primi gratuit mere, în limita valorii zilnice de 0,315 lei/elev, pentru o perioadă de maxim 94 de zile de şcolarizare, începând cu 31 octombrie 2011", precizează Gabriela Ene. Potrivit programului elaborat de minister, elevii vor vizita ferme sau staţiuni de cercetare pomicolă sau legumicolă, vor merge la zilele recoltei, la expoziţii, târguri sau alte evenimente similare.


Pachete cu rechizite pentru şcolarii săracii


De asemenea, şcolarii care au o situaţie materială dificilă, vor fi ajutaţi să îşi strângă rechizitele necesare pe timpul anului şcolar. Astfel, elevii din învăţământul de stat, ciclul primar şi gimnazial, vor primi rechizite gratuite. „Legislaţia prevede că, pentru a intra în posesia acestui sprijin, părintele sau tutorele legal al elevului trebuie să depună la unitatea şcolară la care elevul este înscris, în termen de cinci zile de la data începerii anului şcolar, cererea însoţită de actele doveditoare privind venitul net lunar pe membru de familie", completează Gabriela Ene, şefa ISJ Vâlcea. Pentru a beneficia de acest sprijin, venitul net lunar pe membru de familie nu trebuie să depăşească 149,99 de lei. Pachetele pentru elevii din clasele I-IV au o valoare de 25 de lei, iar cele pentru elevii din clasele V-VIII, de 30 de lei.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite