Râmnicu Vâlcea: Maternitatea are conturile blocate pentru că nu a plătit mâncarea pacienţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din datoria de 3,4 milioane lei pe care o are Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie către furnizori, 2,8 milioane lei sunt către furnizorul de alimente.

Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie a ajuns într-o fază critică. Chiar în secţia de lăuzie şi nou născuţi, unde mediul ar trebui să fie aseptic, fără microbi, o lucrare începută acum un an, a fost lăsată de izbelişte. „Această construcţie neterminată a văzut-o şi ministrul sănătăţii, dar de atunci nu s-a făcut nimic din lipsă de fonduri", a spus dr. Teodor Amza, şeful secţiei.


Maternitatea, o povară


Preluarea Maternităţii de către Consiliul Judeţean (CJ) a strânit dispute aprige, vicepreşedintele CJ Dumitru Persu, declarând: „Din datoria de 15 milioane lei a Spitalului Judeţean către furnizori, 3,4 milioane lei este a Maternităţii. Din cauza neplăţii alimentelor, societatea furnizoare a blocat conturile Maternităţii". Datoria către societatea Annabella este de 2,8 milioane lei. Cât despre preluarea Maternităţii, Dumitru Persu spune: „Am cerut ca Ministerul Sănătăţii, Ministerul Finanţelor şi Casa Asigurărilor de Sănătate să contrasemneze acest protocol. Ministrul sănătăţii nu a fost de acord, iar pentru noi, CJ, această preluare este o povară".

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite