Râmnicu Vâlcea: Pacientele din Maternitate vin cu mâncarea de acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

     Spitalului de Obstetrică-Ginecologie din Râmnicu Vâlcea se confruntă cu datorii de peste 32 de miliarde de lei şi funcţionează în regim de avarie.

    În prezent, Spitalul Judeţean de Obstetrică-Ginecologie din Râmnicu Vâlcea se confruntă cu datorii foarte mari către furnizorii de medicamente, mâncare şi utilităţi. „Am reuşit să plătim 30.000 de lei firmei Annabella, furnizorul nostru de mâncare. Aceştia ne somaseră că dacă nu plătim datoria, nu ne mai livrează mâncare pentru paciente. Am reuşit să facem rost de nişte bani şi am achitat. Deocamdată, până la sfârşitul anului avem mâncarea asigurată”, a declarat pentru Adevărul de Seară, doctorul Marian Stoica, medic primar O.G. Reacţiile celor de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CAS) Vâlcea privind situaţia de la Maternitate sunt împărţie, aceştia susţinând că încă nu se cunoaşte vinovatul pentru datoriile foarte mari care s-au acumulat în ultimii ani. „Problema Maternitatii este una deosebit de gravă, întrucât nu au servicii şi de aceea nu pot primi banii”, a spus Dorel Constantinescu, purtătorul de cuvânt al CAS Vâlcea.

Soluţia salvatoare, transformarea Maternităţii în secţie a Spitalului de Urgenţă


  Pentru ca Spitalul de Obstetrică-Ginecologie să poată funcţiona în continuare, autorităţile speră să îl poată transforma în secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea. În aşteptarea soluţiilor există şi riscul ca oricând un bebeluş să rămână fără oxigen sau fără alte materiale medicale ce sunt indispensabile şi care în prezent sunt cumpărate pe datorie. Între timp, pacientele internate în acest spital spun că a devenit o obişnuinţă ca aici nimic să nu funcţioneze cum trebuie. „Eu vin de ani de zile la Maternitate, pentru că am nişte probleme de sănătate mai grave. Situaţia este dezastruoasă, mâncarea este din zi în zi mai proastă şi am înţeles că nu mai sunt alimente decât pentru două luni”, a povestit Ioana Preda, o vâlceancă internată la Maternitate. 

Casetă


„Am reuşit să plătim 30.000 de lei firmei Annabella, furnizorul nostru de mâncare…până la sfârşitul anului avem alimentele asigurate”, managerul Marian Stoica.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite