Râmnicu Vâlcea: Primăria "pune gheara" pe maşinile fără ecuson în parcările rezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitea ia măsuri drastice la cererea asociaţiilor de proprietari cu parcări de reşedinţă. Avertismentele aplicate de către inspectori nu au avut rezultatele scontate, iar parcările rezidenţiale sunt pline de maşini fără ecuson.

Consiliul Local din Râmnicu Vâlcea a aprobat astăzi (luni) o Hotărâre prin care se permite primăriei să blocheze roţile maşinilor fără ecuson găsite în parcările rezidenţiale. Decizia a fost luată la presiunile asociaţiilor de proprietari care au amenajat zone de reşedinţă. „Am identificat un număr tot mai mare de şoferi care parcau în zonele de reşedinţă fără a avea ecusonul eliberat de către primărie. Şi asociaţiile de proprietari ne-au sesizat lucrul acesta, mai ales că foarte mulţi locatari nu mai găseau loc de parcare în timpul zilei", explică primarul Romeo Rădulescu. Acesta spune că decizia primăriei este de a bloca roţile maşinilor care nu au ecuson de parcare, şoferii urmând a plăti taxa obişnuită de deblocare în sumă de 50 de lei. Angajaţii primăriei au făcut o serie de verificări în parcările rezidenţiale, iar rezultatele au arătat că sancţiunile date de aceştia nu şi-au atins scopul. „Sancţiunile contravenţionale aplicate în aceste cazuri s-au dovedit prea puţin severe şi de foarte multe ori cei de la asociaţiile de proprietari ne-au sugerat că ar trebui să blocăm roţile maşinilor parcate ilegal în momentul în care se constată această contravenţi", explică Vasile Avram, şeful corpului de control al primăriei. Inspectorii municipalităţii apelau, potrivit acestuia, de multe ori la metoda invitării celor fără ecuson la primărie pentru clarificarea situaţiei în care se află.


În curând, parcări cu plată în tot oraşul


Decizia primăriei se suprapune într-un mod deloc fericit pentru şoferii din Râmnic cu un proiect aflat în dezbatere prin care se încearcă introducerea taxelor în toate parcările din oraş, cu tarife diferenţiate în funcţie de zonă. În acest moment doar patru parcări publice din centru sunt cu regim de plată pe oră.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite