Râmnicu Vâlcea: Marşul motocicliştilor în memoria celor dispăruţi în accidente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi morţi şi 57 de răniţi, bilanţul din primele 7 luni al evenimentelor rutiere în care au fost implicate motoare. De la începutul anului şi până în prezent, în Vâlcea au avut loc 51 de accidente cu motociclişti sau mopedişti.

Astăzi, în cadrul proiectului de prevenire a accidentelor rutiere „Vâlcea albastră" zeci de tineri au defilat pe motoare în amintirea prietenilor sau a cunoscuţilor dispăruţi de-a lungul timpului în astfel de tragedii. „Acţiunea s-a desfăşurat pe parcursul întregii săptămâni şi a avut mai multe etape. Convoiul a străbătut şi oraşele Călimăneşti şi Olăneşti unde au fost împărţite materiale de prevenire", a precizat subcomisarul Emilian Muşulete, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea. În această dimineaţă, iubitorii de motoare pe două roţi s-au strâns în cartierul Ostroveni, de unde au plecat într-un marş al tăcerii, străbătând mai multe zone ale municipiului. „Am participat la această acţiune pentru că nu de mult timp, am pierdut un prieten foarte drag într-un tragic eveniment rutier. Mi-ar plăcea ca tinerii care iubesc motocicletele să fie responsabili şi să preţuiască viaţa", a spus Mihai Popa, unul dintre participanţii la acţiunea organizată de poliţiştii vâlceni.


Slujbă de pomenire pentru cei plecaţi


Tot astăzi, la biserica de lângă Hotelul Alutus a avut loc o slujbă de pomenire a celor decedaţi în accidente rutiere, după care, în Parcul Mircea cel Bătrân, au fost depuse flori şi lumânări în amintirea celor dispăruţi prea devreme dintre noi. Ultimul eveniment care a şocat tot oraşul a avut loc în urmă cu o săptămână. Atunci, poliţistul Costin Ceauşescu (25 de ani) şi el un iubitor al motocicletelor, şi-a pierdut viaţa, după ce nu a mai putut controla motorul pe care îl conducea. Astăzi, mulţi dintre prietenii lui, au defilat în amintirea sa şi i-au sfătuit pe râmniceni că „viaţa are întotdeauna prioritate".

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite