Râmnicu Vâlcea: Portret: Maria Năstăsoiu se împarte între ore, cha-cha şi karate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria Năstăsoiu iubeşte artele marţiale
Maria Năstăsoiu iubeşte artele marţiale

La doar şapte ani  Maria spune că stă mai puţin la televizor şi mai mult în sala de dans ori pe tatami-ul de la karate. Când va fi mare vrea să fie voleibalistă ori o mare actriţă.

La doar şapte anişori Maria Năstăsoiu poate spune că e ocupată mai tot timpul. După orele de la şcoală micuţa merge pe rând la dans sportiv, la karate, ia lecţii de volei, iar vara face înot în fiecare săptămână. „Cel mai mult îmi place să dansez. De când eram foarte mică, adică de la patru ani am mers la dans la clasa doamnei Mihaela Runceanu. Mi-a plăcut foarte mult pentru că am cunoscut mulţi copii, chiar dacă la început a fost mai greu", povesteşte Maria. Ea mai spune că, după ce părinţii au dus-o la cursurile de dans a vrut să mai facă şi altceva aşa că i-a rugat să o înscrie la karate. Astfel, Maria practică artele marţiale de la vîrsta de cinci ani. „Nu este greu pentru că am programul făcut în aşa fel încât să nu am două cursuri în aceeaşi zi. Artele marţiale mă ajută, mai ales că domnul profesor Ionuţ Dumbrăvescu se pricepe la cei mici. Când o să mai cresc nu vreau să îmi fie frică de nimic, aşa că urmez cursurile de karate. La jumătatea acestei luni o să particip la concursul pentru obţinerea centurii galbene", mai povesteşte Maria Năstăsoiu.


Îndrăgostită de cha-cha


Maria povesteşte că nu ar putea renunţa niciodată la dans. „Cel mai mult îmi place stilul cha-cha şi pe acela l-am învăţat foarte repede", explică Maria. Ea mai spune că vine de fiecare dată cu plăcere la cursurile de dans şi dacă ar trebui să se decidă la a rămâne la doar un singur curs acesta ar fi alegerea sa. „La un moment dat nu mai aveam partener la dans şi a trebuit să stau câteva zile deoparte. După ce s-a rezolvat problema am fost foarte fericită că am putut să mă întorc în ringul de dans", spune Maria. Şi pentru că, afirmă ea, are prea mult timp liber s-a gândit ca anul acesta să participe la orele de volei pe care le organizează şcoala la categoria activităţi extracuriculare. „Nu vreau să renunţ la nimic. Eu cred că o să mă descurc şi cu şcoala şi nu o să am note mici", spune convinsă micuţa. Într-adevăr, chiar dacă este la început Maria are rezultate foarte bune la învăţătură în clasa învăţătoarei Ana Burdoază. „Îmi place foarte mult matematica", afirmă eleva care moşteneşte pasiunea pentru cifre de la părinţii ei: tatăl inginer, iar mama profesoară de fizică. Pe timpul verii, atunci când are vacanţă micuţa Maria nu stă degeaba. „În vacanţă am ore de înot la care merg cu foarte mare plăcere. Dacă ar fi după mine aş sta toată ziua în apă", povesteşte Maria. Ea mai spune că pe lângă toate activităţile sale îi place foarte mult să meargă în excursii alături de părinţi.


Întrebări şi răspunsuri:
Ce meserie ai vrea să ai?
Deocamdată nu m-am gândit ce vreau să devin, dar mi-ar place să fiu actriţă sau sportivă. Îmi place foarte mult voleiul şi să joc în echipă.
Unde ai fost în ultima ta excursie?
Am urcat pe muntele Cozia alături de părinţii mei, dar nu am ajuns până în vârf. Vara aceasta cred că o să ajungem pentru că am crescut şi drumul nu mi se mai pare greu.


Ce-i place: Să patineze în fiecare iarnă pe lacul din Zăvoi. Povesteşte că încearcă să îşi înveţe şi tatăl patinajul.
Ce nu-i place: Urăşte să stea degeaba şi să îşi piardă vremea în casă. Spune că ar vrea să înveţe cât mai multe lucruri noi.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite