Râmnicu Vâlcea: Sorin Florian Mărgărit. Cel mai rapid poliţist din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ofiţerul care lucrează la Compatimentul de Urmăriţi din Inspectoratul Judeţean de Poliţie Vâlcea spune că a ajuns să fie cel mai bun sprinter la 100 de metri pentru că are talent.

Ofiţer la Serviciul de Investigaţii Criminale, compartimentul de Urmăriţi, având gradul de sibinspector, Sorin nu are nimic din rigoarea tipică a multora celor care lucrează în Poliţie. Noncoformist, mereu cu zâmbetul pe buze, de o sinceritate şi o nonşalanţă extraordinară, discuţia cu el este una relaxantă. În urmă cu câteva zile, ofiţerul a câştigat la Craiova, premiul unu pe ţară, la atletism, proba de 100 de metri, la un concurs organizat de Ministerul Afacerilor Interne. „Am fost 17 care ne-am concurat la acestă probă, cei mai buni din ţară din Inspectoratele de Poliţie, Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă şi cele de Jandarmi”, ne-a spus, mereu cu zâmbetul pe buze, poliţistul. Sorin nu a avut o copilărie legată în mod exclusiv de sport, iar această „sclipire” la proba de 100 de metri spune că se datorează talentului. „În anul 2006 eram student în anul III la Academie, când profesorul de sport m-a selectat în echipa de atletism pentru a participa la concursul pe minister. Un an mai târziu aveam să obţin cei mai buni timpi la 100 de metri, 10,84 cronometrat electronic şi 10,40 cronometrat manual”, povesteşte Sorin.

Poliţist nonconformist

Pentru că la Academia de Poliţie antrenamentele se făceau doar în perioada de dinaintea concursurilor, Sorin a ales să se legitimeze la un club sportiv privat. „La un moment dat mi s-a propus să alerg pentru Dinamo şi să fac sport de performanţă, dar nu mi-a convenit. În anul IV m-am legitimat la CSS 3 Steaua,  pentru că acolo aveam unde să alerg, faţă de MAI unde era organizată doar o competiţie pe an”. Firescul pe care-l afişează în viaţa de zi cu zi, ţinuta tinerească, uneori rebelă, cu blugii rupţi, îi aduc adesea comentarii răutăcioase fie din partea colegilor şi nu numai. „Sunt aşa cum simt eu că trebuie să fiu şi vreau să fac totul în viaţă din plăcere. Eu îmi accept condiţia, cu ştiinţa şi neştiinţa mea, cu dorinţa de a învăţa ceea ce nu ştiu şi de a-i învăţa şi pe alţii din ceea ce ştiu. Important este să pui suflet în tot ce faci”, spune poliţistul. În întreb pe Sorin dacă faptul că este cel mai bun spinter din MAI îl ajută în munca de zi cu zi, când pleacă în căutarea celor dispăruţi. „Asta mă ajută să-mi păstrez un anumit tonus dar nu înseamnă un antrenament complet. Şi apoi dacă mă pui să alerg la 1.000 de metri, să stii că nu fac mare brânză”, a zis-o cu sinceritate ofiţerul. În întreb ce părere are despre copiii dispăruţi şi povesteşte ca şi cum el însuşi ar trăi fiecare dramă a celor care poartă povara acestei suferinţe: „Părinţii ar trebui să comunice mai mult cu copiii lor, iar banii să nu fie cei care le dictează viaţa. Trimişându-i pe părinţila muncă, în străinătate. Ca o ironie, şi cei care au foarte mulţi bani riscă să-şi piardă copiii”, a spus poliţistul care a ţinut să menţioneze că nu este important ce el crede despre sine, ci ceea ce cred oamenii despre el.

Profil
NĂSCUT

10 iunie 1984, la Piteşti-Argeş
STUDII
Academia de Poliţie „A.I.Cuza” Bucureşti
EXPERIENŢĂ
A descoperit ca este un bun sprinter abia când era în anul III la Academie.
STARE CIVILĂ
Necăsătorit
IDEALURI
Vrea să pună suflet în tot ceea ce face şi să-i ajute pe oameni


Întrebări şi răspunsuri
Cât de mult te-ai antrenat pentru ultima competiţie?
S.F.M. „Sunt oameni care ajung la performanţă muncind foarte mult, antrenându-se asiduu. Eu unul pot să spun că sunt un fericit. N-am alergat decât două luni înainte de concursul de la Craiova, pe Stadionul Municipal din Râmnicu Vâlcea, câte două ore pe zi”.
Sorine, eşti un om credincios?
S.F.M. „Fac parte din categoria oamenilor cu credinţă în Dumnezeu. Atunci cânt crezi că nu mai ai ajutor de la cei apropiaţi, prieteni, rude, credinţa rămâne ultimul ajutor la care poţi recurge şi este cel mai de preţ. Cred că trebuie să ne acceptăm mai mult între noi”


Ce-ţi place
Sportul este prima pasiune după care urmează muzica, aş spune chiar toate genurile, inclusiv manelele. Pentru că în copilărie am stat cu tata printre printre uleiuri şi vaselină, îmi plac foarte mult maşinile. Până nu demult mi-am dorit să fiu prezentator de autovehicule.
Nu-mi place
Mă enervează enorm de tare faptul că există printre noi indivizi care uită să mai fie... oameni. Vina este şi a noastră pentru că nu lăsam mai mult de la noi, că nu încercăm să fim mai buni, mai toleranţi, mai îngăduitori.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite