Râmnicu Vâlcea: Mansardele grădiniţelor, ultima speranţă a părinţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locurile în grădiniţele cu program prelungit din oraş s-au epuizat unii părinţi depunând cereri încă de anul trecut. Singura speranţă a părinţilor stă în mansardele recent făcute de primărie, prin intermediul cărora s-ar putea extinde numărul locurilor în grădiniţă.

Majoritatea părinţilor vâlceni care au un copil mic pe care trebuie să îl înscrie anul acesta la grădiniţă, se plâng de faptul că în unităţile de învăţământ preşcolar, în special în cele care au creşă şi program prelungit locurile sunt foarte puţine. „Am fost să îmi înscriu băieţelul la grupa mică la o grădiniţă din centrul oraşului. Mi s-a explicat că nu mai sunt locuri, dar pot să las o cerere şi dacă se va mai retrage vreun copil până la toamnă, mai am astfel o şansă", a spus Mariana Preda, o mămică de 31 de ani din Râmnicu Vâlcea. Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea, Gabriela Ene a spus azi că singura soluţie pentru suplimentarea locurilor la grădiniţe sunt mansardele.


Patru grădiniţe mansarde în ultimii ani


„Este o problemă mai delicată cu locurile de la grădiniţă. În prezent, cererile părinţilor se îndreaptă în special către Grădiniţele cu Program Prelungit, unde locurile au fost epuizate. Sperăm să putem mobila toate clasele care au fost construite la mansardele ce s-au ridicat în ultimii doi ani, însă deocamdată nu avem fonduri". În Râmnicu Vâlcea au fost mansardate patru grădiniţe, în ultimii doi ani. „La Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 1 din Ostroveni am construit la mansardă patru săli noi de clasă, la Grădiniţa Nr. 14 am realizat o mansardă cu două săli de clasă şi o sală de sport. De asemenea, a fost mansardată şi Grădiniţa Sud, unde am construit opt săli de curs, la fel ca şi la Grădiniţa Nord 1", a declarat Daniel Ionescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Râmnicului.



Cererile părinţilor se îndreaptă în special către Grădiniţele cu Program Prelungit, unde locurile au fost epuizate", Gabi Ene, inspectorul general al ISJ.


Mansarde cu săli de curs nemobilate


Deşi noile mansarde construite deasupra grădiniţelor au fost realizate după cele mai noi standarde, din păcate acestea au rămas fără mobilier, directorii unităţilor de învăţământ făcând apel către Primărie pentru a-i ajuta. Reprezentaţii Primăriei spun că dotarea mansrdelor nu intră în atribuţiile lor, însă vor încreca să găsească fonduri pentru a le face utile până în toamnă.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite