Râmnicu Vâlcea: Mânăstirile luate cu asalt de turiştii aflaţi în „concedii de criză”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Mânăstirile luate cu asalt de turiştii aflaţi în „concedii de criză”
Râmnicu Vâlcea: Mânăstirile luate cu asalt de turiştii aflaţi în „concedii de criză”

La Mânăstirea Cozia s-a înregistrat cel mai mare exod din ultimii trei ani.Turiştii preferă să viziteze lăcaşele de cult şi să pună acatiste pentru vremuri mai bune. Ei se roagă pentru sănătate,  locuri de muncă, prosperitate sau alţii vin să viziteze ctitoriile marilor domnitori.

Sâmbătă şi duminică Mânăstirea Cozia, ctitorie a lui Mircea cel Bătrân, a avut un exod de vizitatori. Oamenii de toate vârstele, din toate categoriile sociale, îmbrăcaţi mai decent sau... în pantaloni scurţi au stat la cozi să depună acatiste. „Sunt vremuri de criză şi o ducem tot mai greu. Poate aşa Cel de sus se va milostivi de noi şi ne va da încredere şi speranţă, sănătate şi putere să trecem peste oprelişti”, ne-a spus Maria Iorgulescu, din Câmpia Turzi, care s-a oprit alături de soţ să se roage câteva minute în lăcaşul sfânt. Mai reticenţi faţă de presă, după scandalul de ceva vreme din paginile unui ziar central, fraţii, preoţii, diaconi se codesc să să mai dea declaraţii jurnaliştilor. „A fost cel mai mare număr de oameni care a trecut pragul Mânăstirii Cozia în ultimii trei ani. Până şi parcarea care este una foarte mare, a devenit neîncăpătoare. Oameni vin, depun acatiste şi pleacă”, ne-a spus un călugăr care s-a ferit să-i spunem numele.


500 de vizitatori la Mânăstirea Govora

Despre numărul mare de turişti care au vizitat la acest sfârşit de săptămână lăcaşurile de cult, stareţa Mânăstiri Govora, Heruvima Covaci, ne-a spus: „Numai de sărbătoarea Adomirea Maicii Domnului am avut în jur de 500 de turişti. Suntem un popor creştin, o ţară a credinţei, cu o credinţă profundă, iar oamenii îl caută pe Dumnezeu”, a spus stareţa. La Mânăstirea Govora există o icoană unică în lume, de o frumuseţe aparte, Icoana Maicii Domnului cu aripi şi cu sfântul acoperământ, pictată între anii 1700-1711.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite