Râmnicu Vâlcea: Cinci absolvenţi pe un job la Bursa Locurilor de Muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Cinci absolvenţi pe un job la Bursa Locurilor de Muncă
Râmnicu Vâlcea: Cinci absolvenţi pe un job la Bursa Locurilor de Muncă

Cu toate că participarea a fost numeroasă, puţini dintre cei veniţi la bursă s-au declarat mulţumiţi de ofertă, în condiţiile în care doar 14 posturi ce necesitau studii superioare au fost scoase la concurs.

Aproximativ o mie de persoane au venit în această dimineaţă la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi, organizată de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vâlcea. Tinerii absolvenţi, însoţiţi de părinţi ori de prieteni au participat în număr mare la acest eveniment, dar majoritatea nu au reuşit să ăşi găsească un loc de muncă pe măsura studiilor pe care le-au finalizat în acest an. Florentina Ion a terminat liceul economic în această vară la specializarea administraţie publică şi spune că printre cele 213 locuri de muncă puse la dispoziţie nu a găsit nici unul care să se încadreze în pregătirea ei. „Sunt foarte puţine locuri de muncă pentru absolvenţii de liceu, iar pentru cei cu facultate nici nu mai vorbesc. Sunt fată şi nu ştiu dacă mă pot angaja ca electrician, instalator ori zidar”, ne spune Florentina. Pentru tinerii absolvenţi de studii superioare Bursa nu a putut oferii decât 14 locuri de muncă în ocupaţii ca inginer ori consilier financiar.  La standurile angajatorilor au fost puse la dispoziţie foarte multe locuri în construcţii şi instalaţii. Cei care au venit în această dimineaţă la Bursă s-au putut angaja ca lăcătuşi mecanici, sudori, patiseri, electricieni, brutari, barmani, tipografi sau dulgher.

image




Numărul tinerilor în căutare de job-uri creşte de la o lună la alta

Potrivit oficialilor de la AJOFM  aglomeraţia de azi de la Bursă dovedeşte faptul că numărul tinerilor care sunt interesaţi să îşi găsească un loc de muncă creşte de la o lună la alta. „Absolvenţii au avut ocazia să vadă care este  oferta de muncă actuală şi tendinţele de pe piaţa muncii, să se anjajeze direct ori să îşi programeze un interviu. În acelaşi timp, angajaţi ai Agenţiei îi aşteaptă să se înscrie în programele şi acţiunile planului de măsuri active pentru ocuparea forţei de muncă”, a declarat Cristiana Barbu, directorul AJOFM.

image



Munca în străinătate, o opţiune

Absolvenţii interesaţi de un loc de muncă în străinătate s-au putut informa cu privire la prosibilitatea de a munci în străinătate. „Noi acţionam în acest sens prin programul EURES, iar tinerii chiar au fost interesaţi cum îşi pot face un CV European ori cum pot aplica la un job în străinătate”, explică şefa de la AJOFM.  Larisa Pătraşcu a terminat facultatea anul acesta şi afirmă ca oferta de la bursă e destul de slabă. „Văd totuşi că aş putea aplica pentru un loc de muncă în străinătate. Am luat un pliant şi o să îmi fac un CV aşa cum mi s-a explicat. Sper să am noroc”, spune Larisa. Potrivit oficialilor, la bursă nu au fost invitaţi să participe doar absolvenţi ci şi elevii ori studenţii din anii terminali, dacă nu pentru a se angaja, pentru a vedea cum se desfăşoară o astfel de bursă.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite