Râmnicu Vâlcea: Locuitorii din cartierul Feţeni vor avea apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrarile vor incepe in aceasta primavara
Lucrarile vor incepe in aceasta primavara

Edilii promit ca până în vară să aducă un minim de confort în cartierul mărginaş. După ani de zile în care oamenii din Feţeni au trăit ca la ţară chiar dacă aveau buletin de oraş, autorităţile învestesc în utilităţi.

Unul din cele mai greu accesibile cartiere ale Râmnicului va fi racordat la reţeua de apă curentă după ani buni în care oamenii cu buletin de municipiu trăiau mai rau decât în cea mai îndepărtată comună a judeţului. Consilierii locali au aprobat recent studiul de fezabilitate pentru proiectul reţelei de apă pentru Feţeni. Cartierul, cocoţat pe dealul Feţenilor va beneficia, potrivit primarului interimar de o investiţie totală de 158.000 de euro, bani cu care toţi locuitorii zonei vor avea apă potabilă. „În această primăvară vor începe lucrările, iar noi sperăm ca până la vară oamenii să aibă apă la robinet", afirmă Romeo Rădulescu, primarul interimar al Râmnicului. Experţii primăriei spun că sursa din care va ajunge apa la Feţeni este una apropiată şi anume rezervorul de la Goranu. Delicat pentru proiectanţi va fi modul în care vor urca apa la nivelul caselor de pe dealul Feţenilor. Studiul de fezabilitate indică amplasarea mai multor pompe pentru ridicarea presiunii în anumite puncte cheie ale reţelei, lucru ce face ca această lucrare să coste mai mult decât una normală.


13 kilometri de reţea


Edilii spun că e vorba de 13 kilometri de reţea de aducţiune pentru a deservii toţi locuitorii din Feţeni. Familia Grădinaru, locuitori în zonă, spun că de ani de zile aşteptau ca apa să ajungă şi la ei. „Nu am putut construi o fântână pentru că solul e calcaros, apa nefiind bună de băut. Dacă până la vară ne racorda la reţea ar fi foarte bine", spune Ionel Grădinaru. Cartierul, fost sat, a fost înglobat în municipiu la sfârşitul anilor 90 datorită faptului că în zonă s-a construit rampa ecologică. Pentru a primii finanţarea din partea Uniunii Europene municipalitatea trebuia să deţină în administrare zona. Anul trecut a fost realizată asfaltarea a mare parte din drumul ce urcă spre Feţeni, acest lucru datorându-se în mare parte faptului că maşinile de salubrizare străbat zilnic acel traseu. Cartierul este ultima zonă din oraş care nu beneficia de apă curentă, după ce anul trecut a fost racordat la apă şi cartierul Căzăneşti. Autorităţile spun că, deşi în plină criză, bugetul local va suporta în totalitate costurile lucrărilor.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite