Râmnicu Vâlcea: Locuitorii oraşului vor avea transport în comun nepoluant

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Râmnicu Vâlcea: Locuitorii oraşului vor avea transport în comun nepoluant
Râmnicu Vâlcea: Locuitorii oraşului vor avea transport în comun nepoluant

      Peste 600 de orașe din Europa, printre care și Râmnicu Vâlcea și-au unit forțele pentru a reduce emisiile poluante și pentru a folosi energii regenerabile.

      Primarul Mircia Gutău a primit recent din partea Comisiei Europene certificatul de recunoaştere a angajamentelor administraţiei locale a Râmnicului de reducere cu cel puţin 20% a emisiilor de CO2 până în anul 2020 prin implementarea unui Plan local de acţiune privind promovarea energiilor durabile. Acest angajament a fost asumat de municipalitatea Râmnicului cu ocazia primei semnări a Pactului Primarilor, la sfârşitul anului trecut, la Bruxelles, eveniment urmat, la câteva luni, de aderarea la această asociaţie a peste alte 600 de oraşe din Europa. Aşa cum declară Andris Piebalgs, comisar european pentru energie, în scrisoarea de însoţire a certificatului trimisă în luna august pe adresa Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea, succesul principal al Convenţiei Primarilor se constituie într-o ”piatră de hotar în lupta împotriva schimbărilor climatice şi pentru un viitor al energiilor durabile”.

Încă se circulă cu autobuze din anii 80

     Municipiul nu este la prima inițiativă de acest gen. Râmnicu Vâlcea a fost unul din primele orașe ce a implementat un sistem de colectare selectivă a deșeurilor menajere, în încercarea de a recicla materiale precum sticla, plasticul ori hârtia. Potrivit reprezentanților municipalității, planul local de acțiune privind promovare energiilor durabile își propune să aducă în prim plan mai multe schimbări în modul în care se folosește energia la acest moment. Printre altele, municipalitatea își propune ca, până în 2012 întreaga rețea de transport public să ajungă la standardele EURO 4 concomitent cu eficientizarea traseelor orășenești.  Conform datelor oficiale, până în prezent municipalitatea a investit peste un milion de euro în achiţionarea a două loturi de autobuze care să respecte normele de poluare EURO4.   Cu toate acestea  pe multe din rutele preorăşeneşti, societatea de transport în comun ETA, ce aparţine Consiliului Local foloseşte vechile autobuze Rocar cu termen de casare depăşit de ani buni.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite