Râmnicu Vâlcea: Licitaţia pentru Colegiul Lahovari, suflată italienilor de un consorţiu local

0
Publicat:
Ultima actualizare:

12 firme, printre care unele specializate din Italia şi Spania au participat la licitaţia organizată de primărie.Un consorţiu format din două firme locale a câştigat lucrarea la un preţ cu mult sub cel al pieţei. Liceul urmează să intre în reabilitări de săptămâna viitoare.

Preţul la care consorţiul format din firmele Sinecon SRL din Sibiu şi Proimsat SRL din Râmnicu Vâlcea a reuşit să câştige licitaţia pentru reabilitarea celui mai vechi liceu din Vâlcea la un preţ de 1.9 milioane de euro, cu mult sub cele 3.5 milioane puse la bătaie pentru această lucrare de proporţii. Este a doua licitaţie care se ţine, după ce prima a fost contestată la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) în urmă cu aproximativ două săptămâni. Banii, puşi în joc de primăria Râmnicului printr-o finanţare europeană, au atras la licitaţie şi firme specializate în reabilitări ale clădirilor istorice din Italia şi Spania ce şi-au oferit serviciile. „Principalul criteriu de atribuire a fost cel al costurilor, iar românii au oferit cel mai mic preţ pentru serviciile lor. Aceasta este legislaţia şi trebuie să o respectăm", afirmă primarul Romeo Rădulescu. Consorţiul românesc promite că, la doar jumătate din bugetul iniţial, va realiza lucrările de rabilitare şi consolidare a clădirii vechi de 100 de ani şi declarată monument istoric de categoria B de către Ministerul Culturii.


Lucrările încep în curând


Primarul din Râmnicu Vâlcea susţine că lucrările ar putea începe chiar săptămâna viitoare, dacă nici una din firmele participante la ultima licitaţie nu va depune contestaţie. „Până în prezent nu ştiu să se fi depus vreo contestaţie. Săptămâna viitoare grupul de firme câştigătoare ar putea începe lucrul", afirmă primarul Râmnicului. Potrivit proiectului aprobat spre finanţare, constructorul va trebui să lucreze la structura de rezistenţă a clădirii, să modernizeze sălile de clasă şi să repare structura acoperişului. Edilul-şef afirmă că lucrările vor dura doi ani, deoarece proiectul de reabilitare este unul complex. Fondurile vin în mare parte din finanţare externă cu o cofinanţare de la Consiliul Local.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite