Râmnicu Vâlcea: Liceenii, instruiţi să se ferească de droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul acesta, 22 de tineri vâlceni au avut nevoie de îngijire medicală din cauza consumului de stupefiante700 de elevi din cele mai mari licee din Râmnic şi 1.000 de părinţi sunt consiliaţi cum să se apere de flagelul drogurilor în campania „Dependenţi de libertate".

Angajaţii Centrul Antidrog desfăşoară în aceste zile acţiuni de informare în şcoli şi au conceput o „Scrisoare" de avertisment pentru părinţi prin care li se aduce la cunoştiinţă care sunt efectele drogurilor, în special a noului fenomen „spice", recent apărut. „Au fost selectate cinci licee unde se desfăşoară campania «Dependenţi de libertate»: Colegiul Economic, Grupul Şcolar Oltchim, Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân", grupul Şcolar „Henri Coandă" şi Grupul Şcolar „Antim Ivireanul". Urmează, să distribuim şi o «Scrisoare pentru părinţi» prin care ei sunt informaţi despre acest fenomen îngrijorător ce îi pândeşte pe copii", a declarat dr. Georgiana Ţîrcomnicu, purtătorul de cuvânt al Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Vâlcea.


Părinţii sfătuiţi să fie afectuoşi


De la începutul anului şi până azi, în judeţul nostru, 22 de tineri au avut nevoie de îngrijiri medicale ca urmare a consumului de droguri. „Sunt încă în stare de şoc, sunt surprinsă şi nu înţeleg de ce a trebuit să se întâmple asta tocmai copilului meu. Sunt disperată, iar viaţa mea s-a transformat într-un infern de când am descoperit că fiul meu consumă droguri", a povestit Ioana C., mama unui tânăr vâlcean, consumator de droguri. Acesta a fost internat, recent, într-o clinică pentru a primi tratament corespunzător. În scrisoarea redactată de angajaţii de la Antidrog, părinţii sunt sfătuiţi să îşi supravegheze copiii, să fie apropiaţi de aceştia, să-i încurajeze să spună adevărul şi nu în ultimul rând, să le ofere efcţiune. „Părinţii sunt persoanele cele mai apropiate de copii lor şi trebuie să îi obişnuiască să caute informaţia şi să nu cedeze influenţei grupului de prieteni", completează dr. Georgiana Ţîrcomnicu.



Vom distribui o «Scrisoare pentru părinţi» prin care sunt informaţi despre acest fenomen îngrijorător ce îi pândeşte pe copii", dr. Georgiana Ţîrcomnicu.


Efectele consumului de plante etnobotanice


Consumul zilnic de produse etnobotanice poate încetini funcţionarea mecanismelor psihice, de exemplu capacitatea de învăţare, concentrarea atenţiei şi memoria. Drogurile au efecte asupra executării unor sarcini complexe care necesită luciditate mentală şi coordonare psihomotorie cum ar fi, aceea de a conduce un automobil.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite