Râmnicu Vâlcea: FOTO: Bursa ofertelor şcolare: Liceele cu profil tehnnic și economic, preferatele elevilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

15 licee din Vâlcea au participat, azi, la Bursa Ofertelor școlare pentru anul 2011-2012. Zeci de școlari de clasa a VIII din tot județul au venit la Bursă însoțiți de părinți sau cadre didactice, mulți dintre copii participând pentru primada dată la o astfel de manifestare.

În acestă dimineață la Colegiul Tehnic Forestier, școlarii care sunt în clasa a VIII-a au avut posibilitatea să afle care sunt ofertele celor mai bune licee din județ pentru anul școlar 2011-2012. „Este pentru prima dată când particip la un astfel de evenimet și consider că este foarte util. Putem să aflăm spre ce licee să ne orientăm. Pe mine m-ar interesa un profil tehnic și am văzut că există o clasă la Grupul Școlar Industrial «General Magheru»", a declarat Mihai Predescu, un elev din Râmnicu Vâlcea. La bursă au participat directorii, profesorii și elevii de la cele mai bune colegii și grupuri școlare din județ.

image


„Bătălie" pentru clasa de învățătoare


Fiecare unitate școlare a avut un stand organizat în așa fel încât să atragă atenția viitorilor liceeni. „ Eu sunt interesată de oferta de la Colegiul Economic, unde am observat că vor fi mai multe clase la profilul Resurse naturale și protecția mediului", a spus Ioana Popa, elevă. Un alt Colegiu căutat de elevi a fost Colegiul Național de Informatică Matei Basarab care are anul acesta o clasă de 30 de locuri la profilul pedagogic, specializarea învățătoate-educatoare. „Pentru mine este o alegere foarte bună clasa de învățătoare, dar cred că va fi concurența foarte mare", a afirmat Miruna Iordache, o altă elevă participantă la Bursă.

image

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean la manifestare participând în jur de 15 colegii și grupuri școlare. „Elevii și părinții au astfel posibilitatea să aleagă ceea ce consideră că este potrivit pentru viitorul lor. Sper ca prin acest eveniment să îi ajutăm să se orienteze mai ușor în alegearea unei meserii", a precizat Romeo Rădulescu, primarul Râmnicului prezent la deschidrea Bursei. Pe parcursul desfășurării evenimentului, Fanfara Copiilor „Gabriel Chaborschi" coordonată de profesorul Constantin Andrei a întreținut atmosfera cu marșuri și melodii din folclorul tradițional românesc.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite