Râmnicu Vâlcea: Lecţii digitale pentru profesori în vacanţa de vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ATELIER. În această perioadă, se desfăşoară la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Râmnicu Vâlcea proiectul „Profesori în societatea cunoaşterii".În cadrul acestuia, 32 de profesori de la Colegiul Mircea cel Bătrân şi de la Şcoala din Galicea vor participa până în luna septembrie la ateliere de lucru „Biblioteca Digitală".

Miercuri, 13 iulie, în laboratorul de informatică Info2 din cadrul Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân din Râmnicu Vâlcea a avut loc deschiderea oficială a atelierelor de lucru „Biblioteca Digitală" din cadrul proiectului „Profesori în societatea cunoaşterii", proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. „Scopul acestor ateliere este acela de a creşte calitatea învăţământului vâlcean şi de a îmbogăţii bibliotecile şcolare cu materiale didactice în format electronic. Materialele sunt realizate de echipe mixte profesori-elevi, cu respectarea dreptului de autor", a declarat profesorul Antonia Haller, una dintre cadrele didactice implicată în derularea acestui proiect educaţional. În vederea atingerii acestui obiectiv, în perioada iulie-septembrie 2011 profesorii din cele două şcoli partenere, care de-a lungul timpului au realizat diverse materiale didactice în format digital, vor fi invitaţi să participe la ateliere de lucru, organizate pe arii curriculare pentru colectarea acestor materiale, prelucrarea şi stocarea lor pe CD-uri/DVD-uri care să fie donate bibliotecilor şcolare din cele două instituţii partenere. La atelierele de lucru, vor fi invitaţi inspectorii de specialitate şi inspectorii metodişti care activează la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea şi la Casa Corpului Didactic (CCD) Vâlcea.

Şcoala viitorului propune materiale didactice în format electronic

„În Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân materialele didactice în format electronic sunt folosite în mod curent în procesul de învăţare. De asemenea, echipe formate din profesori de diferite discipline (fizică, istorie, geografie, limba şi literatura română, ştiinţe sociale), profesori de informatică şi elevi au realizat de-alungul timpului numeroase aplicaţii software educaţionale apreciate la nivel internaţional şi naţional pentru calitatea, creativitatea şi gradul ridicat ştiinţific, obţinând numeroase premii. Am considerat că aceste materiale trebuie exploatate cât se poate de mult, oferind posibilitatea tuturor profesorilor din cele două şcoli partenere să le folosească", a precizat profesorul Ana Maria Arişanu, managerul proiectului. La prima întâlnire au fost prezentate şabloanele materialelor didactice digitale şi s-a discutat pe marginea acestui format şi a modalităţilor de transformare a materialelor existente în formatul propus. 32 de profesori de la Colegiul Mircea cel Bătrân şi de la Şcoala Galicea vor participa la aceste ateliere pe toată perioada vacanţei de vară pentru a îmbogăţi bibliotecile celor două şcoli cu materiale educaţionale.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite