Râmnicu Vâlcea: Portret - Laura Stăncescu este o dansatoare sportivă şi olimpică de nota 10

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A particpat la zeci de concursuri naţionale de dans sportiv la care a obţinut zeci de medalii şi distincţii, iar anul acesta s-a urcat pe podium într-o competiţie internaţională.

Laura este o fire dezinvoltă, care îţi spune tranşat ceea ce gândeşte, fără să încerce să ocolească adevăruri care ar putea să doară. A avut o prietenă cu care a venit pentru prima oară la dans modern şi a rămas fidelă acestui sport care presupune multă pasiune dar şi foarte multe eforturi. La doar 11 ani, a făcut atât de multe lucruri, încât chiar are o experienţă vastă de viaţă: „Am luat lecţii şi am făcut canto, tenis, pictură, arte marţiale, ba chiar urma să dau examen şi să obţin centura portocalie. În cele din urmă am renunţat la acest sport deşi am avut multe de învăţat", povesteşte încrezătoare sine tânăra dansatoare sportivă.


Primele premii internaţionale la dans sportiv


Fiind o fire simpatică şi plină de energie, Laura a cochetat şi cu moda. „Alături de cunoscutul actor Costi Mărculescu am prezentat moda într-un spectacol de gală ce a avut loc la Teatrul Naţional din Bucureşti, eu fiind îmbrăcată într-o... piscuţă ". La concursurile de dans modern din ţară a câştigat zeci de medalii, diplome, distincţii, profesoara sa de la Clubul Ru Appolo apreciind-o pentru tenacitatea şi voinţa de fel. „Pot să depun eforturi fizice şi mentale mari, nu simt oboseala, iar mama spune despre mine că am o memorie foarte bună, de elefant. Anul acesta am avut şi prima participare internaţională şi alături de partenerul meu de dans, Armand Apostolescu, la concursul de dans Sportiv de la Maribor-Slovenia am luat locul II la Basic only latino şi tot locul doi la standard, la categoria Juniori, vârsta 10-11 ani", povesteşte Laura. Plecările ei la concursurile naţionale şi în afara graniţei sunt privite cu entuziasm de profesori. „Şi doamna dirigintă Cristina Brezai şi domnii profesori de matematică, istorie, limba română mă păsuiesc şi ştiu că întotdeauna recuperaz orele în care nu pot fi la cursuri", spune Laura. Cât despre partenerii de dans, a avut vreo patru până acum, iar cele mai bune rezultate le-a obţinut cu Armand.


Vrea să construiască patinoare pentru copii


O întreb pe tânăra sportivă cum îşi vede viitorul, iar răspunsul nu se lasă deloc aşteptat! „Vreau să devin un om de afaceri, să fac multe lucruri pentru copii, spaţii de joacă, patinoare". Primele lecţii de management familial, Laura le-a făcut cu tatăl ei: „Dacă tata vrea să-l tund, normal că orice operaţiune se face contra cost. Până şi lecţiile de dans pe care încerc să i le dau tătălui au şi ele un preţ", zâmbeşte şugubeaţă şi încrezătoare. Cât priveşte încercarea de a o învăţa să danseze şi pe mama ei, Laura este un profesor extrem de exigent: „Prinde foarte repede, dar este cam înceată în mişcări, iar Samba este un joc atât de ritmat că pe mama nu o văd vreodată să ajungă pe... podium".


Ce-i place:
Fire extrem de perseverentă, de sociabilă, se simte bine în colectivitate. Iubeşte foarte mult călătoriile şi este un elev de nota 10, matematica, geografia şi limba română fiind discipline la care este fost olimpică. Este şefa clasei.
Nu-i place:
Nu agreează de niciun fel minciuna, de aceea dezavuează bârfa celor din jur şi încearcă să-i ignore pe aceeia care o practică. Este împotriva răutăţii oamenilor, a nimicniciei acestora.


Întrebări şi răspunsuri


Cum este văzută şcoala de dans sportiv românesc peste graniţă?
Arbitrajul electronic a făcut ca evoluţia dansatorilor să fie apreciată corect, iar sportivii vâlceni, dar şi cei români au demonstrat că dansul sportiv este la mare artă, peste graniţă.


Care este următoarea competiţie la care te pregăteşti acum?
În luna martie 2010 va avea loc la Bucureşti Campionatul Naţional al României la Dans Sportiv, aşa că împreună cu partenerul meu, vreau să obţinem cele mai bune rezultate, motiv pentru care ne atrenăm cu multă tragere de inimă.

Profil
NĂSCUTĂ: 10 mai 1998, la Râmnicu Vâlcea
STUDII. Elevă clasa a V-a Colegiul Naţional de Informatică „Matei Basarab", din Râmnicu Vâlcea

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite