Râmnicu Vâlcea: PORTRET: Adrian Păunescu -Kickboxerul care vrea să-i apere pe nevinovaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În vârstă de 13 ani, micul luptător de la clubul sportiv Tyger Gym îşi doreşte să ajungă campion şi să participle la circuitele finale de kickboxing ale lumii.

Adina Seitz - Karatista calificată la Campionatele Mondiale

Pasionat de sporturile full-contact din filme dar şi de la televizor, Adrian a aflat de sala de kickboxing de la câţiva colegi, în urmă cu doi ani. Această disciplină l-a impresionat de la primul antrenament, văzând că se poate integra fără probleme. "Am mai fost la fotbal, la dansuri şi la karate, dar cel mai mult mi-a plăcut kickboxing-ul. Aici trebuie să fi mai atent la jocul de picioare pentru că în kick boxing este necesară combinaţia braţ-picior. Este un sport frumos, de viitor, unde vreau să învăţ cât mai multe şi să am continuitate" spune micul luptător. La trei luni de la primul antrenanament, Adrian a participat la primele meciuri, unde nu a cunoscut înfrângerea. "Am avut emoţii, dar nu mi-a fost frică nici-un moment. Dacă asculţi de antrenor şi te concentrezi, poţi obţine victoria. Trebuie să fi serios şi ai încredere în tine, pentru că, în timp, capeţi experienţă şi devi din ce în ce mai bun" mărturiseşte Adrian, poreclit de colegi „Bonjasky", după celebrul luptător olandez de Muay Thay şi triplu câştigător al circuitului de lupte K-1, Remy Bonjasky.


Gândeşte ca un învingător

Chiar dacă sportul practicat de Adrian este considerat de multe ori violent, Adrian este de părere că dacă îţi iei măsurile de protecţie, nu vei avea probleme în timpul concursurilor. "Fiecare luptător este conştient de riscurile care le implică orice sport de acest gen, dar dacă înveţi să ţii garda sus tot timpul poţi împiedica anumite lovituri. Noi ne pregătim intens înainte de fiecare gală şi intrăm în ring numai cu gândul să câştigăm" spune micul "Bonjasky". Luptătorul de 13 ani se pregăteşte intens şi la şcoală, unde încearcă să termine fiecare an pe locuri fruntaşe. "La şcoală am, deocamdată, note bune iar profesorii mă înţeleg. Le-am spus că practic un sport de performanţă. Sper să am rezultate şi pe viitor. În viaţă trebuie nu doar să fii sportiv, ci să ştii şi ceva carte ca să te poţi descurca!" spune sportivul de la Tyger Gym.

Deşi nu a terminat nici învăţământul gimnazial, Adrian s-a hotărât spre ce meserie să se îndrepte. În privinţa kickboxing-ului, speră să câştige cât mai multe competiţii la nivel naţional şi să lupte şi în marile circuite ale lumii. "Urmăresc toate finalele K1, unde îi studiez cu atenţie pe luptătorii participanţi, încercând să îi imit la antrenamente. Sper să ajung şi eu campion şi să particip în circuitul Full Fight" povesteşte luptătorul. După absolvirea liceului, Adrian doreşte să intre la jandarmi, ca apoi să ajungă în forţele speciale. "Chiar dacă acolo nu mai sunt reguli, nu mi-e teamă. Îmi doresc să salvez vieţi şi să îi apăr pe cei nevinovaţi" spune cu entuziastm Adrian.


1)Cum te înţelegi cu colegii din sala de antrenament?
Acum ne cunoaştem bine, ne ajutăm la antrenamente când este nevoie. Chiar şi la concursuri suntem ca o familie, ne sprijinim unii pe alţii, ceea ce contează foarte mult pentru noi.


2) Cu ce te-a ajutat kickboxing-ul?


Acest sport m-a ajutat să-mi controlez emoţiile, să fiu disciplinat, dar şi să mă apăr. Orice copil ar trebui să practice cel puţin un sport de full-contact pentru că îi va prinde bine în viaţă.


Ce-i place: Adrian îşi petrece timpul liber jucându-se pe calculator sau urmărind rugby sau lupte din MMA la televizor. Adoră să călătorească, peisajele lui preferate fiind cele montane.
Ce nu-i place: "Nu suport oamenii neserioşi, care nu se ţin de cuvânt când promit un lucru. De asemenea, ar fi bine ca pe viitore să se ia mai multe măsuri de protecţie la anumite concursuri. Evit ciorba e burtă" spune Adrian.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite