Râmnicu Vâlcea: Judecătorii care s-au pronunţat împotriva tăierilor salariale, cercetaţi disciplinar de CSM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tribunalul Vâlcea
Tribunalul Vâlcea

Cei doi magistraţi care au declarat tăierile salariale ilegale sunt acum în vizorul Ministerului Justiţiei. Decizia Ministerului i-a lăsat fără cuvinte pe funcţionarii din Voineasa care au beneficiat de hotârârea magistraţilor vâlceni. Peste 80 de procese asemănătoare sunt puse sub semnul întrebării.

Doi judecători ai Tribunalului Vâlcea sunt cercetaţi disciplinar de către Ministerul Justiţiei pentru sentinţa pronunţată în cazul funcţionarilor publici de la Vaideeni. Aceştia sunt acum în vizorul Consiliului Superior al Magistraturii la cererea Ministerului după ce, în luna octombrie au emis hotârârea prin care tăierile salariale de 25% pentru fucţionarii publici erau declarate ilegale, prima de acest fel din ţară. Informaţia este confirmată de Mariana Vârgă, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Vâlcea, care ma spune că motivaţia acestei acţiuni este prevenirea altor sentinţe similare în cazuri asemănătoare. "Este o încălcare a Constituţiei în acest caz şi o ingerinţă a executivului în justiţie. Este o atitudine care pune presiune asupra instanţelor, iar Uniunea Naţională a Judecătorilor va solicita demisia de onoare a Lidiei Barac, reprezentantul magistraţior în Ministerul Justiţiei", explică purtătorul de cuvânt al Tribunalului.


"O să ajungem cu procesul la CEDO"


Vestea nu le-a picat bine nici funcţionarilor publici din primăria Voineasa, cei care au obţinut hotărârea de la Tribunalul Vâlcea. Marieta Stănescu, referentul care a iniţiat acţiunea împotriva Guvernului spune acţiunea o duce cu gândul la vremuri demult apuse. "Nu îmi vine să cred că se întâmplă aşa ceva în ţară. Când am câştigat acel proces, noi toţi am început să avem încredere în justiţie. Acum văd că ne întoarcem în vremuri în care nu doream să mai fim. O să ajungem cu acţiunea noastră la CEDO aşa cum ne-am propus de la început", a declarat pentru Adevărul Marieta Stănescu.

S-a creat un precedent


Sentinţa din 14 octombrie, prin care reducerile salariale în cazul a şase funcţionari publici din primăria Voineasa sunt declarate ilegale este prima de acest gen din ţară. Pe rolul instanţelor mai sunt încă 80 de astfel de doasare, a căror rezolvare depinde de rezultatul anchetei asupra judecătorilor vâlceni.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite