Râmnicu Vâlcea: Izolaţiile de la blocurile din Nord, pe ultima sută de metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria afirmă că până în aprilie cele 12 imobile vor fi terminate. Urmează ca alte 20 de blocuri din Râmnic să intre în programul de reabilitare termică din vara acestui an. Fondurile sunt aşteptate de la Guvern.

Lucrările de reabilitare termică de la blocurile din Cartierul Nord sunt pe ultima sută de metri, afirmă autorităţile din Râmnicu Vâlcea. „Cele 12 imobile din Nord sunt aproape gata, firma urmând a finaliza lucrările până în luna aprilie a acestui an. Pe strada Matei Basarab câteva din imobile sunt deja finalizate", afirmă Daniel Ionescu, purtător de cuvânt al primăriei din Râmnicu Vâlcea. Pe Matei Basarab muncitorii lucrau astăzi chiar dacă timpul nu a ţinut cu ei. „Trebuie să terminăm până la sfârşitul lunii izolaţia la acest bloc, pentru ca apoi să trecem la celălalt. Nu mai ţinem cont de ploaie că şi aşa a fost iarna lungă şi am stat degeaba", ne spune Ionel Geantă, unul din lucrătorii firmei de construcţii care se ocupă de izolaţie.


Alte 20 de blocuri vor intra în program


Autorităţile afirmă că asociaţiile de proprietari de la alte 20 de blocuri au depus documentaţia pentru a intra în programul de reabilitare termică. Daniel Ionescu explică: „La întâlnirile administraţiei cu cetăţenii s-a explicat de ce este nevoie de izolare termică. Oamenii au venit apoi şi au depus documentaţia. Avem blocuri ce vor intra în program din mai multe zone, nu doar din Nord. Sunt imobile pe Calea lui Traian şi zona Centrală ce vor fi izolate". Ionescu mai afirmă că, din păcate, din cartierul Ostroveni nu au fost depuse cereri. „Acum aşteptăm aprobarea din partea Guvernului, deoarece 50% din fondurile necesare vin din fondurile executivului. Problema e ca doar puţine asociaţii au banii necesari pentru a cofinanţa lucrările", explică Ionescu. Până în prezent investiţiile în lucrările de reabilitare termică aferente bugetului local s-au ridicat la 2,73 de milioane de lei noi. Pentru a ajunge să primească bani de izolaţie termică asociaţiile trebuie să solicite un audit energetic prin care să se stabilească sumele necesare reabilitării.


 „Din păcate, din cartierul Ostroveni nu au fost depuse cereri pentru intrarea în program", Daniel Ionescu, purtător de cuvânt primărie.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite