Râmnicu Vâlcea: Iodul de la Govora atrage mii de turişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oraşul se modernizează cu 6,6 milioane de euro şi va fi amenajat şi un traseu de cură balneară. Staţiunea Băile Govora este cunoscută ca fiind cea mai ozonificată din România, iar apele bogate în iod vindecă reumatismul.

Căsuţele din lemn de la ştrandul Salus cu apă bogată în iod din staţiunea Băile Govora sunt în această perioadă închiriate 100%, iar hotelurile în proporţie de 70-80%. „Avem peste 1.000 de turişti pe zi în staţiune. Sunt turişti din judeţele: Olt, Gorj, Argeş şi Dolj. Ei vin în staţiune pentru apa de la ştrandul Salus bogată în iod şi pentru aer care e puternic ozonificat", a declarat Mihai Mateescu, primarul oraşului Băile Govora. Pentru a respira aerul curat din staţiune, turiştii închiriază căsuţele din lemn sau stau cu cortul. „Vin în fiecare an aici pentru aer şi apa cu iod. Băile de la ştrand vindecă reumatismul şi durerile de articulaţii", spune Marin Predescu, economist din Târgu Jiu. Apa din ştrandul Salus vine direct din sonde, iar concentraţia de iod e zilnic controlată. Din staţiune se pot face drumeţii către mănăstirile: Dintr-un Lemn, Govora, Surupatele, Pătrunsa. O altă atracţie pentru turişti e Parcul Central din Băile Govora.


Oraşul intră în reabilitări


Staţiunea Băile -Govora urmează să intre anul acesta în reabilitare. „Valoarea toatală a proiectului e de 6,6 milioane de euro. Cu această sumă va fi reabilitat parcul balnear, o fântână foarte veche de 200 de ani, se va construi un amfiteatru în aer biber, un alpinariu cu cascadă de apă şi lumini. Lucrările nu au început deocamdată pentru că se lucrează la procedurile de licitaţie. După finalizarea licitaţiei lucrările trebuie realizate în doi ani", a precizat Mihai Mateescu. Tot în cadrul proiectului se va construi un traseu de cură balneară pe o lungime de 1,3 kilometri.


 „Vin în staţiune pentru apa de la ştrandul Salus bogată în iod şi pentru aer care e puternic ozonificat" - Mihai Mateescu, primar Govora.


Taxă de ecologizare şi de staţiune
O căsuţă din lemn de tip A, mai micuţă, poate fi închiriată în staţiune cu 35 de lei pe zi, iar una de tip B, mai mare cu 45 de lei pe zi. Fiecare turist care vine în staţiune mai e obligat să plătească o taxă de ecologizare şi de staţiune de 12,4 lei, doar în prima zi în care vine în staţiune.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite