Râmnicu Vâlcea: Investiţie de şase milioane de euro în Ştrandul din Ostroveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştrandul din Ostroveni
Ştrandul din Ostroveni

Edilii au în plan piscină acoperită, grote cu sare, bazine noi şi sală de fitness. Proiectul ar putea fi finanţat atât cu fonduri europene cât şi cu bani de la buget. Actuala Bază de Agrement se va transforma într-un punct turistic "fierbinte".

Întrega zonă ar putea fi reamenajată, iar noua bază de agrement va rivaliza cu cele din Occident. Potrivit primarului Romeo Rădulescu vara aceasta va fi ultima în care râmnicenii se vor putea bucura de actualul ştrand. După planurile municipalităţii, de la anul şi până în 2014, baza de agrement va fi închisă pentru modernizări ample. „Proiectul „Reabilitare şi modernizare Baza de agrement Ostroveni" se află pe lista de rezervă a proiectelor finanţabile prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. „Investiţia se ridică la şase milioane de euro şi va demara anul viitor. Documentaţia va fi depusă la Agenţia de Dezvoltare Regională, dar în prealabil vom solicita votul consilierilor local. Este un proiect important, un proiect cu finanţare 50% din bugetul local şi 50% din fonduri europene", a declarat şeful administraţiei din Râmnicu Vâlcea.

Bază de agrement „all seasons"

Edilul-şef afirmă că noua bază de agrement ar putea oferi şi celor mai pretenţioşi turişti servicii la standarde europene. „Investiţia va demara anul viitor, când vom finaliza toate investiţiile mari în aşa fel încât să ne permitem din bugetul local partea de co-finanţare. Durata de execuţie este de un an şi jumătate. Vom avea piscină acoperită, pentru ca baza de agrement să funcţioneze tot anul, nu doar în regim de sezon, ca în prezent. Vor exista saune, grotă cu sare pentru cei cu astm, restaurante şi sală de fitness", promite primarul Râmnicului. Datele înregistrate de primărie arată că acuala Bază de Agrement este una preferată nu numai de vâlceni ci şi de turiştii din alte judeţe, care vin, în special în weekend la ştrandul din Ostroveni. „Anul trecut afluenţa maximă de vizitatori a fost şi de 10.000 de persoane la nivelul unui weekend. S-ar putea atrage venituri importante cu acest gen de turism, iar ridicarea standardelor la ştrandul din Ostroveni nu ar face decât să crească încasările", spune edilul-şef al Râmnicului.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite