Râmnicu Vâlcea: Internet la Primărie de la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

STS-ul promite furnizare gratuită de net şi legături securizate cu toate sediile Edilii susţin că vor reduce facturile cu câteva zeci de mii de euro anual, chiar dacă investiţia iniţială se reduce la 55.000 de lei pentru o reţea de doi kilometri de fibră optică.

Serviciul care ştie, vede şi mai ales „ascultă tot" când vine vorba de telecomunicaţii a semnat recent un parteneriat cu primăria Primăria Râmnicului prin care preia serviciul de internet, date şi voce al instituţiei în administrare. Râmnicul este al doilea oraş din ţară, după Ploieşti, care benefiiciază de un asemenea parteneriat cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS). Consilierii Locali au avizat ieri pozitiv acest contract, iar edilii oraşului abia aşteaptă ca liniile de internet şi telefonie să fie preluate de către Serviciul subordonat statului. „Vom face o economie imensă la abonamentul de internet. În prezent plătim în jur de 6000 de lei pe lună pentru acest serviciu unui furnizor privat. Asta înseamnă că anual avem de plată în jur de 20-25.000 de euro la facturile de internet. Acest lucru nu se va mai întâmpla deoarece vom avea interne gratuit, iar toate reţelele vor fi securizate de profesionişti" spune primaru Romeo Rădulescu.


Nouă clădiri ale primăriei, legate prin Intranet


Potrivit acordului semnat cu STS, cele nouă clădiri în care îşi desfăşoară activitatea diferitele direcţii şi birouri ale primăriei vor fi legate printr-o reţea de date şi voce ultraperformantă pusă la dispoziţie de către instituţia centrală. „În momentul de faţă nu avem o asemenea reţea, iar circuitul documentelor se face prin intermediul internetului securizat la standardele furnizorului privat", explică primarul din Râmnic. Municipalitatea va avea totuşi ceva de investit şi anume finanţarea unei reţele de fibră optică de doi kilometri, care să lege primăria de punctele infrastructurii STS. În total, edilii vor cheltui 55.000 de lei pentru trecerea la noul furnizor. Actualul contract cu provider-ul privat expiră în aprilie, anul acesta, arată surse din primărie.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite