Începe „Marea Asfaltare” în Râmnicu Vâlcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 200.000 de metri pătraţi de asfalt vor fi turnaţi pe străzile din Râmnic. Edilii spun că, în următoarele trei luni lucrările vor cuprinde majoritatea arterelor din oraş. Licitaţiile încep marţi.

Marea Asfaltare e pe punctul de a începe la Râmnicu Vâlcea. Edilii susţin că lucrările pentru modernizarea infrastructurii în oraş au intrat pe linie dreaptă, iar în următoarele trei luni majoritatea străzilor vor intra într-un amplu program de reparaţii. Romeo Rădulescu, edilul-şef susţine că a fost stabilit deja un grafic al lucrărilor de asfaltare, iar străzi din toate cartierele oraşului sunt cuprinse în acest program. „Vom începe să asfaltăm chiar din această săptămână. În următoarele trei luni prioritatea primăriei va fi asfaltarea străzolor. Toată zona 1 Mai va fi în atenţia noastră. Străzile din cartierul respectiv sunt foarte deteriorate şi au nevoie de modernizare", explică primarul Rădulescu. El afirmă că, în aceeastă săptâmână se desfăşoară şi licitaţia pentru turnarea a 200.000 de metri părtraţi de asfalt.


Lucrări etapizate


Primarul susţine că lucrările, ce vor începe în această săptămână vor fi făcute în etape. „Aş dori ca cetăţenii să înţeleagă faptul că vom lucra etapizat. Se vor asfalta treptat toate arterele rutiere cuprise în graficul nostru", explică primarul. Programul de modernizare are în vedere străzile: Lucian Blaga şi Lucefărului din cartierul Ostroveni, Regina Maria din Zona Centrală, Bulevardul Tudor Vladimirescu, strada Cerna, Strada Ştirbei Vodă, Doctor Suciu şi George Coşbuc, toate sunt artere rutiere ce vor fi asfaltate în această vară. „În plus, în zona Nord, la Blocul 31 se vor demola garajele şi vom aamenaja o parcare. Tot parcări vor fi amenajate şi la blocurile A33 şi A 31 din cartierul Ostroveni, iar pe strada Henri Coandă vom reabilita trotuarele. Ştiu că în prezent unele străzi din oraş nu sunt peste tot într-o stare prea bună şi primesc frecvent sesizări de la cetăţeni în acest sens. Încercăm să fim receptivi la toate problemele cetăţenilor", explică primarul din Râmnicu Vâlcea. Edilii spun că lucrările ce vor începe în această săptămână vor afecta inerent şi traficul din oraş. „Le cer sprijinul cetăţenilor municipiului şi îi rog pe conducătorii auto să nu îşi lase maşinile parcate pe aceste străzi în zilele în care se asfaltează şi să se conformeze şi indicatoarelor de circulaţie montate în zonă", a declarat primarul din Râmnicu Vâlcea.


Extindere spre zona de Sud


Tot în această perioadă încep şi lucrările de extindere a infrastructurii în zona Ostroveni Sud. Lucrările, în valoare de 22 de milioane de lei, vor lega cartierul Ostroveni de Zona Industială Sud prin intermediul străzilor Iustinian Marina şi Aurelian Sacerdoţeanu. Investiţia este susţinută din fondurile Uniunii Europene, iar proiectul cuprinde modernizarea celor două străzi în scopul dotării cu infrastructură rutieră a zonei ce se extinde în Ostroveni Sud. „Artera ce va rezulta în urma modernizării celor două străzi este una de maximă importanţă pentru dezvoltarea oraşului, poate la fel de importantă ca şi prelungirea Bulevardului Dem Rădulescu", explică edilul-şef din Râmnicu Vâlcea. Lucrările în această zonă vor dura un an.


Singurul pasaj prin care poate trece Ambulanţa


Şantier va fi şi zona Hervil, ce în această vară a primit undă verde din partea Uniunii Europene, iar o finanţare de 790.000 de euro va face posibilă lărgirea acestui pasaj pe sub calea ferată. „Lucrările vor începe după semnarea contractului de finanţare. Pasajul, în forma lui actuală crează probleme în trafic în zona intersecţiei străzii Matei Basarab cu Nicolae Titulescu. După lărgirea acestuia circulaţia va fi îmbunătăţită. Se va construi un sens giratoriu în zonă, iar pasajul Hervil va putea fi traversat şi de maşinile salvării sau ale celor de la SMURD

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite