Râmnicu Vâlcea: Au început lucrările la al treilea pod peste Olăneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Obiectul de infrastructură va face legătura între strada Morilor şi Strada Ştirbei Vodă. Investiţia se ridică la cinci milioane de lei, iar partea leului va merge la contractorii principali Delta ACM şi Regia Autonomă de Drumuri Vâlcea.

Au început lucrările la al doilea şantier de pe albia râului Olăneşti pentru construirea unui pod secundar care să lege strada Morilor de strada Ştirbei Vodă. Proiectul, finanţat din fonduri europene prevede şi construirea unei artere de legătură, care, pe lângă podul propriu-zis vor aduce factura totală la cinci milioane de lei noi. "3,8 milioane de lei reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă, iar restul cheltuielilor sunt acoperite din bugetul local şi cel de stat. Proiectul contribuie la creşterea gradului de siguranţă a circulatiei, facilitarea accesului pietonilor şi a autovehiculelor, la reducerea poluării rezultate din emisii şi noxe, precum şi a poluarii fonice. De asemenea, va creşte calitatea serviciilor publice (salvare, pompieri), se va reduce suprasolicitarea prin trafic a zonei centrale a municipiului", explică Romeo Rădulescu, primarul din Râmnic. El mai afirmă că podul va prelua mare parte din traficul greu destinat staţiunii Olăneşti, decongestionând zona centrală de maşini de mare tonaj.

Termen de finalizare în 2012

Licitaţia pentru construcţia noului pod a fost câştigată de un consorţiu format din firma Delta ACM şi Regia Autonomă de Drumuri şi Poduri. Potrivit edililor, lucrările ar fi trebuit începute încă din luna decembrie a anului trecut, însă din cauza vremii nefavorabile constructorii au solicitat amânarea acestora. Podul şi artera aferentă acestuia ar trebui să fie terminat în cel mult doi ani de la semnarea contractului de finanţare. Astfel, până în august 2012 râmnicenii ar trebui să aibă un al treilea pod peste Olăneşti. Noul şantier se deschide în paralel cu cel din prelungirea străzii Carol I. Acolo edilii construiesc un pod care să facă legătura între centrul oraşului şi zona de Sud şi cartierul Petrişor. Construcţia celor două poduri este finanţată în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană, Uniunea Europeană finanţând nouă proiecte mari în valoare totală de 38 de milioane de euro.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite